Zviedris pēc tehniskām problēmām gatavs atgriezties ‘Porsche Carrera Cup Benelux’ augšgalā

Foto: Porsche Carrera Cup Benelux

Šajā nedēļas nogalē latviešu pilots Valters Zviedris startēs “Porsche Carrera Cup Benelux” čempionāta 4. posmā, kas šoreiz norisināsies Asenas trasē Nīderlandē. Pēc diviem neveiksmīgiem posmiem, kuros tehniskas problēmas liedza pacīnīties par augstākiem rezultātiem, Latvijas vadošais autošosejas pilots ir apņēmības pilns uzrādīt labu sniegumu un iesaistīties cīņā par pjedestālu “Rookie” ieskaitē.

Jūlijā sākumā Imolas trasē notikušajā posmā Zviedrim nācās saskarties ar dažādām tehniskām problēmām, kas pamatīgi iespaidoja gan rezultātu kvalifikācijā, gan abos braucienos. “Pirmajā treniņā veiksmīgi iepazinu trasi ar vecām riepām, lai otrajā treniņā jau varētu iesildīties kvalifikācijai ar jaunām riepām. Tomēr trešajā aplī vītnes defekta dēļ nokrita ritenis, kas lika pāragri noslēgt treniņu un neļāva pienācīgi sagatavoties. Kvalifikācijā attiecīgi izdevās uzrādīt vien 13. ātrāko apli, savukārt otrais ātrākais aplis, ar kuru nosaka otrā brauciena starta secība, mani ierindoja vēl sliktākā 17. vietā. Tāpat arī dzinējs nestrādāja ar pilnu jaudu, par ko gan tajā brīdī nezinājām,” tā par iepriekšēja posma treniņiem un kvalifikāciju Valters Zviedris. Jāatzīmē, ka dzinēja problēmas viņa “Porsche 911 GT3 CUP” bija novērojamas arī pirms tam notikušajā Zandvortas posmā, kas ievērojami ietekmēja rezultātu.

Pirmajā braucienā latviešu pilots iesaistījās aizraujošās cīņās pie pirmā desmitnieka, finišējot 11. vietā. Lai arī Zviedris sākotnēji varēja sacensties ar apkārt esošajiem braucējiem kā līdzīgs ar līdzīgu, brīvā trasē viņam pietrūka pussekunde aplī pret tuvākajiem konkurentiem. Otrajā braucienā dzinēja jaudas trūkums bija vēl acīmredzamāks un finišu sanāca sasniegt vien 15. vietā. “Zandvortas laikā vēl centos neko nepārmest par mašīnu un strādāju pie savas braukšanas, tomēr Imolā problēma bija vēl uzskatāmāka – uz taisnēm biju par 7 km/h lēnāks nekā tiešie konkurenti. Rezultātu ziņā un arī emocionāli Imola bija ļoti smaga nedēļas nogale,” tā iepriekšējo posmu komentē Zviedris.

Zviedris Pccb R4 3

Lai arī sezonas pirmajā posmā Spā-Frankoršampas trasē Beļģijā izdevās izcīnīt pjedestālu “Rookie” ieskaitē, kopumā sezonas pirmo pusi spēcīgajā čempionātā noteikti nevar saukt par izdevušos. “Neraugoties uz dažādajām problēmām un drīzāk pat par spīti tam, šo pirmo posmu laikā noteikti esmu kļuvis par labāku braucēju. Visus iepriekšējos gadus biju pieradis cīnīties par tituliem, tādēļ šogad nav viegli, bet esmu apņēmības pilns atkal ielauzties starp līderiem un parādīt savu patieso ātrumu. Komanda ir solījusi, ka visas tehniskās problēmas uz šo posmu būs atrisinātas, tā kā cerams varēsim uzrādīt daudz labāku sniegumu. Gribu gan uzsvērt, ka kopumā ar “Q1-Trakcracing” komandu, tās mehāniķiem un inženieriem esmu apmierināts, jo visos posmos ir labi izdevies kopā sastrādāties,” tā par šajā nedēļas nogalē gaidāmajām sacensībām izsakās pagājušā gada “Porsche Sprint Challenge NEZ” čempions.

“Zinu, ka pēdējo posmu rezultāti nav bijuši tik spoži kā visi vēlējāmies, tādēļ vēlos pateikti īpaši lielu paldies visiem, kas turpina man ticēt šajā ceļā uz autosporta virsotnēm: “Baltijas Sporta Auto – Porsche Latvija”, “Optibet Latvija”, “Industry Service Partner”, Jūrmala, “Blue Shock Race”, ”Joker klubs”, “Energolukss”, “I-Con” un SIA “Dārta”. Bez tik lieliskiem atbalstītājiem noteikti nebūtu bijis iespējams šosezon startēt tik spēcīgā čempionātā,” lielo atbalstītāju nozīmi uzsver Zviedris.

Zviedris Pccb R4 5

Latvijas vadošais autošosejas pilots starp “Porsche Carrera Cup Benelux” posmiem ir aktīvi strādājis – analizējis iepriekšējo posmu “onboard”, izdarot pozitīvus secinājumus par savu ātrumu pagriezienos, trenējies Asenas trase simulatorā un arī piedalījies slavenajās Palangas “Aurum 1006 km” izturības sacensībās. Startējot “Porsche Latvia Racing Team” sastāvā un pilotējot “Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport” spēkratu, Zviedrim kopā ar komandas biedriem izdevās izcīnīt pirmo vietu “GT4” klasē un devīto vietu absolūti. “Jebkura stunda pie sacīkšu auto stūres ir vērtīga, tā kā šis man bija ļoti labs treniņš un iedeva arī pārliecību par braukšanu, jo bijām ātri un izcīnījām uzvaru klasē,” tā par Palangas sacensībām latviešu autosportists.

“Porsche Carrera Cup Benelux” sezonas ceturtais posms notiks 2.-4. augustā populārā “JACK’S Racing Day” autosporta festivāla ietvaros. Asenas trasē uz starta stāsies ļoti plašs klāsts spēkratu – dažādas lokālās autošosejas klases, motocikli, kartingi un “BOSS GP” seriāls, kurā startē dažādas formulas, to starpā arī vairāki vēsturiski F1 bolīdi. Jāatzīmē, ka tieši šajā čempionātā 2022. gadā Haralds Šlēgelmilhs izcīnīja titulu OPEN klasē, pilotējot “Dallara World Series by Renault 4.5” formulu.

Zviedris Pccb R4 4

Nedēļas nogales iesāksies ar treniņiem piektdienā, kam sestdienas rītā sekos kvalifikācija. Pirmais brauciens tiks aizvadīts sestdien 15:56 pēc Latvijas laika, savukārt otrais brauciens norisināsies svētdien 13:38. Gan kvalifikācija, gan abi braucieni būs vērojami tiešraidē “Porsche Carrera Cup Benelux” Youtube profilā.

Valtera Zviedra sacensību gaitām iespējams sekot līdzi arī viņa sociālo tīklu profilos www.instagram.com/valters.zviedris/ un www.facebook.com/valters.zviedris.  Plašāka informācija par Zviedra līdzšinējiem autosporta sasniegumiem un sadarbības iespējām pieejama pilota mājaslapā www.valterszviedris.com/.

“Porsche Carrera Cup Benelux” 4. posma programma (pēc Latvijas laika):
Sestdiena, 3. augusts
10:26 – kvalifikācija – TIEŠRAIDE
15:56 – 1. brauciens – TIEŠRAIDE

Svētdiena, 4. augusts
13:38 – 2. brauciens – TIEŠRAIDE

Informāciju sagatavoja: 
Artūrs Virbulis

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *