WRC atsakās no ieceres par posmu rotāciju

Foto: Vladislav Maschl

Pasaules rallija čempionātā tuvāko gadu laikā posmi visticamāk netiks rīkoti pēc rotācijas principa, kā tika ziņots iepriekš.

Ņemot vērā, ka WRC kalendārā vēlas nokļūt daudzas valstis, pastāvēja iespēja, ka turpmāk atsevišķus posmus varētu rotēt, katru gadu rīkojot dažādās vietās. “WRC Promoter” sacīkšu direktors Saimons Larkins paziņojis, ka tas nenotiks.

Tajā pašā laikā WRC rīkotāju plāns ir dot iespēju kalendārā nokļūt Eiropas rallija čempionāta labākajiem posmiem. Kā zināms, nākamgad pasaules čempionāta posms pirmo reizi tiks rīkots Latvijā. Līdz šim “Rally Liepāja” bijis viens no ERC posmiem, bet nu pārtaps par “Rally Latvia” un pirmo reizi uzņems WRC braucējus.

“Pašlaik mūsu vienīgā stratēģija ir atvēlēt vienu vietu kalendārā ERC posmiem,” stāsta Larkins. “Nākamgad to īstenosim ar sacensībām Latvijā. Veicam pārrunas ar Poliju un pāris citu ralliju rīkotājiem. Tie ir posmi, kas ir pievilcīgi ERC tirgum un notiek ļoti augstā līmenī. Tomēr plašākā mērogā mēs negribam, lai posmi aiziet un tad atgriežas. Dažiem posmiem, kā Meksikā un Argentīnā, tādā veidā būtu ļoti grūti pastāvēt pat no organizatoriskā viedokļa, ja starp tiem būtu vairāki gadi. Pašlaik visi WRC posmi tiek rīkoti profesionāli un strādā daudzi pilnas slodzes darbinieki. Ja sacensības nenotiks katru gadu, kā, lai saglabā šo intelektuālo īpašumu un patur zināšanas?”

WRC rīkotāji nākamā gada kalendārā plāno iekļaut kopumā 14 posmus. Tiek ziņots, ka, ņemot vērā Latvijas ienākšanu kalendārā, no tā nāksies aiziet Igaunijai. Šobrīd uz 2024. gada sezonu līgumi ir parakstīti ar septiņu posmu rīkotājiem.

Izmantotie resursi:
www.diortfish.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *