Vītols pēc aizķeršanās pirmajā aplī Lidenhilas trasē izcīna piekto vietu

Foto: Twitter.com/5NationsBRX

Pirmdien aizvadīts otrais Lielbritānijas rallijkrosa čempionāta posms. Latvijas braucējs Lidenhilas trasē sasniedza piekto vietu, fināla pirmajā aplī piedzīvojot pamatīgu aizķeršanos, bet kopumā demonstrējot pjedestāla cienīgu ātrumu.

Diena sākās ar pamatīgu lietu, kas mērcēja trasi un līdzjutējus. Tas bija izdevīgi Vītolam, jo mazināja jaudīgo mašīnu pārsvaru, attiecīgi, palielinot Roberta vecā Citroen C4 iespējas. Komanda bija novērsusi sestdienas tehnikas problēmas, un Vītolam spēka demonstrējums lietū izdevās pārliecinošs – 15 Supercar klases dalībnieku konkurencē labākais laiks treniņos. Arī pirmajā kvalifikācijā latvietis savā braucienā guva uzvaru. Tiesa, daudz laika tika zaudēts aiz Olivera Beneta, kurš brauca pa priekšu cīnoties ar problēmām. Benets kādā no pēdējiem apļiem izslīdēja un noslāpēja auto, uz ko Robertam nebija laika reaģēt – abu kontakts un skaidrošanās pie tiesnešiem. Benets gan atzina problēmu savā pusē, tāpēc Vītols iztika ar mutisku brīdinājumu. Pēc šāda brauciena Roberts kvalifikācijas sērijas kopsummā guva trešo vietu.

Arī otrajā sērijā Vītols sasniedza trešo pozīciju – abās kvalifikācijās trijniekā tie paši braucēji: Patriks O`Donovans un Džeks Torns. Jāatzīmē, ka O`Donovans šogad startē ar Hansen Motorsport būvēto Peugeot 208, kas, kā izskatās, padara viņu gandrīz neuzvaramu.

Pusfinālā gan O`Donovans zaudēja uzvaru, piekāpjoties ar RX2e elektroauto braucošajam Viktoram Vranksam, bet šajā braucienā trešais bija Vītols. Tas deva Robertam vietu finālā – piektā starta pozīcija.

Šobrīd gaidām mūsu braucēja komandas ziņojumu par aizvadīto sacīksti, taču ir skaidrs, ka fināla startā risinājušies spoži notikumi. Pēc starta laika ņemšanas līnijas izstājušies divi no astoņiem fināla dalībniekiem, Vrankss braucienu turpinājis lēnāk par nepieciešamo, bet Vītols pirmajā aplī zaudējis vairāk nekā desmit sekundes. Roberts pārējos fināla apļus nolidojis mežonīgā ātrumā, uzrādot fināla otro ātrāku apļa laiku. Finišā gan piektā vieta, līniju pārbraucot gandrīz blakus ceturto vietu guvušajam Tristenam Ovendenam – pietrūka 0,2 sekundes. Trijniekā iekļuva Patriks O`Donovans, Džeks Torns un Ollijs O`Donovans.

Pēc fināla ilgstoši netika publicēti izšķirošā brauciena rezultāti, kas nozīmē, ka pirms to publiskošanas, visticamāk, notika pamatīga incidentu izpēte. Kad rezultāti parādījās, tajos bija atrodams unikāls ieraksts – VISI astoņi brauciena dalībnieki saņēmuši oficiālu brīdinājumu par sadursmes izraisīšanu! Pozīcijas gan, līdz ar to, nemainījās.

Izmantotie resursi:
www.autocross.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *