Rovanpera dienas izskaņā kļūst par “Rally Estonia” līderi, Brīns avarē

Foto: Toyota Gazoo Racing

“Rally Estonia” sacensību pirmā pilnā diena noslēgusies ar Kalles Rovanperas izvirzīšanos līderpozīcijā, lai gan pirms tam ilgstoši vadībā bija Elfins Evanss. Trešais pēc šodienas astoņiem ātrumposmiem ir mājinieks Ots Tanaks.

“Toyota” komanda uz Igauniju devusies ar uzlabotu mašīnu, un pašlaik tās piloti ieņem pirmās divas pozīcijas. Evanss vadību pārņēma jau šodienas pirmajā dopā un kopumā uzvarēja piecos ātrumposmos. Pirms pēdējā ātrumposma viņam vēl bija nepilnu 11 sekunžu pārsvars pār komandas biedru Rovanperu, taču SS9, kas bija vien mazāk par septiņiem kilometriem garš, Evanss zaudēja 22 sekundes. Rezultātā Rovanpera kļuvis par līderi, bet Evanss pirms sestdienas cīņām ir 11.7 sekundes aizmugurē.

Igauņu cerība Tanaks no “Hyundai” vienības visu dienu pavadīja trešajā pozīcijā. Viņam bija nelielas tehniskas problēmas, arī desmit sekunžu sods par elektriskā režīma neizmantošanu zonā, kur to pieprasa noteikumi, līdz ar to no līdera šobrīd Tanaks atpaliek 44 sekundes. Tālāk seko Esapeka Lapi un Tjerī Noivils, kuri noslēdz pirmo piecinieku un jau krietni attālinājušies no Adrijēna Furmo, šobrīd labākā “M-Sport Ford” nometnes pilota.

Tikmēr avāriju piedzīvoja Kreigs Brīns, kurš bija kļuvis par rallija līderi. “M-Sport Ford” komandas vadošais braucējs bija atkritis uz piekto vietu, kad ceturtajā ātrumposmā notika negadījums un nācās izstāties.

Olivers Solbergs ieņēma desmito vietu un nebija sajūsmā par savu ātrumu, bet pēc tam pārsita riepu un pazuda stūres pastiprinātājs, kas viņa sacīkstes krietni sabojājis.

WRC2 kategorijā līderis ir Andreass Mikelsens, kurš pēdējā ātrumposmā divu sekunžu pārsvaru pār Tēmu Suninenu pārvērta 12 sekundēs. Trešais pašlaik Marko Bulasija, atpaliekot jau 37 sekundes.

Atgriešanos pasaules čempionātā pēc vairāku gadu pārtraukuma piedzīvoja Haidens Padons. Diemžēl viss izvērsās ne tā kā plānots, jo jau vakar sportists sajutās slikti un šodien apstiprinājās, ka viņam ir “Covid-19”. Līdz ar to jaunzēlandietim sacīkstes ir galā.

Sestdien “Rally Estonia” ietvaros paredzēti deviņi ātrumposmi, vēl seši – svētdien.

“Rally Estonia” rezultāti pēc SS9:

Visi rezultāti >>