“World RX” elektriskās sezonas sākums krietni iekavēsies

Foto: FIA World Rallycross

Lai gan jūnija beigās tika publicētas izmaiņas pasaules rallijkrosa čempionāta (“World RX”) kalendārā, kas pēdējā brīdī atcēla RX1 sezonas sākumu Zviedrijā, seriāls vēlreiz izmainījis šā gada plānu.

Pēc Zviedrijā atceltā pirmā pasaules posma, notiekot tikai Eiropas un RX2e sacīkstēm, seko arī otrā posma Nirburgringā atcelšana, jeb precīzāk – pārcelšana. Vācijas sacīkste bija paredzēta jūlija pēdējās dienās. Taču “World RX” rīkotāji ziņo, ka dos komandām papildu pāris nedēļas, lai sagatavotos pienācīgam jaunās elektroauto ēras. Līdz ar to par pirmo posmu pasaules RX1 klasei šobrīd nosaukta Norvēģijas Hellas trase, kur posms paredzēts 13. un 14. augustā.

Savukārt Nirburgringas posms pārcelts uz 12. un 13. novembri, kļūstot par vēl vienu nedēļas nogali, kurā tiks aizvadīti divi čempionāta posmi. Arī oktobra beigās nesen kalendārā iekļautais Barselonas posms nu kļuvis par dubultposmu.

Rīkotāji pirmo posmu pārcelšanu saista ar pāreju uz elektroautomašīnām, bet līdzšinējie divi gadi ievērojami sarežģījuši nepieciešamo elementu piegādes un, līdz ar to, kavēta jauno mašīnu izstrāde un uzbūve. Jāatzīst, no publiskā tēla viedokļa visai neveikli. Nirburgringas pārcelšana un citas nianses maina kalendārus arī RX3 un RX2e klasēm.

Atjaunotais kalendārs:

Izmantotie resursi:
www.autocross.lv