“Nitro RX” rallijkross šogad notiks arī Eiropā

Foto: Nitro RX

“Nitro Rallycross” čempionāts, kas pērn piedzīvoja savu pirmo sezonu, izvērsies ārpus ASV, un šogad posmi norisināsies arī Eiropā un citviet pasaulē.

Otrdien publiskotajā jaunās sezonas kalendārā iekļauti desmit posmi, no kuriem tikai četri paredzēti ASV. Pirmais posms jūnijā tiks aizvadīts Anglijā, leģendārajā Lidenhilas trasē, pēc tam sacīkstes notiks jūlijā Zviedrijā un augustā Somijā. Oktobrī un novembrī trīs posmi pēc kārtas risināsies ASV, bet decembrī čempionāts viesosies Saūda Arābijā. Sezona turpināsies 2023. gada sākumā  – divi posmi plānoti nākamā gada janvārī un februārī Kanādā, bet finālposms tiks aizvadīts martā ASV. Šobrīd vēl nav zināms, kurā trasē un, kādos datumos.

Aizvadītajā gadā “Nitro RX” seriālā bija pieci posmi, un tie visi notika ASV. Par čempionu kļuva Treviss Pastrana, kurš ir arī šī čempionāta idejas autors un viens no rīkotājiem, ar tikpat punktiem otro vietu ieņēma Skots Spīds, bet trešais palika Timijs Hansens, kurš visā sezonā nopelnīja tikai par punktu mazāk. Trīs pēdējos posmos startēja arī latviešu autosportists Ronalds Baldiņš, kurš “Olsbergs MSE” komandas sastāvā augstāko rezultātu sasniedza Glenhelenā, kur guva septīto vietu.

“Esmu lielā sajūsmā, ka “Nitro Rallycross” ir kļuvis par vispasaules čempionātu,” sacīja Pastrana. “Šis ir spraigiem notikumiem un nebeidzamām cīņām bagāts čempionāts, tieši tāds, kā patīk komandām, braucējiem un līdzjutējiem. Kļūt par globālu čempionātu, tāda bija mūsu ideja jau kopš paša sākuma. Tagad mums ir fantastiska iespēju sezonu sākt vēsturiskajā Lidenhilā, kas ir rallijkrosa dzimtā vieta.”

“Nitro RX” kalendārs:

Posms Norises vieta Norises laiks
1. England Anglija, Apvienotā Karaliste 18.-19. jūnijs, 2022
2. Sweden Zviedrija 30.-31. jūlijs, 2022
3. Finland Somija 27.-28. augusts, 2022
4. Minnesota Minesota, ASV 1.-2. oktobris, 2022
5. California Kalifornija, ASV 29.-30. oktobris, 2022
6. Arizona Arizona, ASV 12.-13. novembris, 2022
7. Saudi Arabia Saūda Arābija 10.-11. decembris, 2022
8. Quebec Kvebeka, Kanāda 21.-22. janvāris, 2023
9. Alberta Alberta, Kanāda 4.-5. februāris, 2023
10. United States ASV Marts, 2023