Līvos noslēdzies “Vidzemes Ziemas kausa” trešais posms

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Cēsu pusē, Līvos aizvadīts autosprinta seriāla “Vidzemes Ziemas kauss” trešais posms, kurā notika aizraujošas cīņas par godalgotajām vietām. Uz starta stājās dalībnieki 11 ieskaites klasēs.

FOTOGALERIJA >>

FWD klasē saspringta cīņa norisinājās starp četriem braucējiem, bet rezultātu summā par uzvarētāju kļuva Juris Titovs, kurš aiz sevis atstāja Raivo Ozoliņu un autosporta vecmeistaru Gintu Bujānu, turpat ceturtajā vietā ierindojās Maija Stakena. FWD-R vērtējumā uzvara Bujānam, bet ar tādu pašu punktu skaitu otrais bija Andris Aleksejevs, kamēr trešo vietu guva autokrosa čempions un trases saimnieks Ritvars Kārkliņš.

Jānis Apsītis uzvarēja divos braucienos RWD klasē un summā visai pārliecinoši uzveica sekotājus. Jānis Bāliņš bija otrais ātrākais, bet Edgars Valeinis posmā guvis trešo vietu. Uz starta izgāja arī Toms Lielkājis, kurš pirms vairākiem gadiem priecēja skatītājus ar startiem lielajā rallijā. Viņš šajās sacensībās trīs braucienu summā ieguva septīto vietu. Bijušais rallija pilots Atis Bruņinieks tikmēr sasniedza uzvaru RWD-R klasē, aiz sevis atstājot Miķeli Stengrevicu, bet Lielkājim šeit trešā vieta.

Saspringtas cīņas norisinājās 4WD vērtējumā, kur par uzvarētāju trešajā sezonas posmā kļuva Ints Jeršovs, otro vietu sasniedza Elmārs Aukšmuksts, bet trešais bija Mārtiņš Ķikusts. 4WD-R ieskaitē uzvaru guva Aukšmuksts, otrais bija Artis Voicišs, bet trešais – Bruņinieks, kurš startēja gan ar aizmugures, gan pilnpiedziņas kategorijā.

DĀMU klasē kā labākā sevi pierādīja Maija Stakena, otrā bija Kitija Jeršova, trešā – Renita Aukšmukste. JUNIORU vērtējumā, kur tika ņemti vērā divi labākie rezultāti, Jeršova sasniedza uzvaru, Stakena bija otrā ātrākā, bet trešo vietu ieguva Toms Ozols.

Vēl arī notika cīņas mono riepu klasēs. FWD-REILAT klasē uzvara Ritvaram Kārkliņam, aiz kura palika Markuss Upītis un Gints Bujāns. RWD-REILAT ieskaitē Jānis Paste pārspēja Rihardu Runču, bet starp 4WD-REILAT dalībniekiem uzvara Edgaram Leonovam, aiz kura – Niks Lazdiņš un Māris Egle.

Pilni rezultāti >>

“Vidzemes Ziemas kauss” noslēgsies ar ceturto posmu 20. februārī Jaunpiebalgā, bet jau 5. februārī Līvos gaidāmas sacensības “Millers Motorsport Ziemas kauss”, kur būs iespēja startēt ar stūrmaņiem.