Igaunijas ledus sacīkstēs startē 121 dalībnieks

Foto: Mari Kirss

Kamēr Latvijā motoru sporta pasākumu norise uz laiku ir apturēta, Igaunijā jau startējusi sacensību sezona un pagājušajā svētdienā tika aizvadīts ledus sacīkšu seriāla pirmais posms, kurā piedalījās 121 dalībnieks.

Igaunijas kausa pirmais posms notika Korijervē, netālu no Valgas. Tika vērtēti trīs individuālie braucieni, kuru summa arī noteica kopvērtējuma rezultātus.

“Xtreme” kroskartu klasē pirmo vietu izcīnīja Karls-Markuss Sei, kurš pazīstams kā viens no igauņu vadošajiem kartingistiem, aiz sevis atstājot rallijkrosa braucēju Andre Kīlu un Alvinu Sirelu. Katrs no viņiem uzvarēja vienā no braucieniem. Kroskartu 125 klasē uzvarēja Johaness Kasemā, bet kroskartu 650 ieskaitē ātrākais bija Raits Sūts.

4WD sporta klasē trīs braucienos ātrākos laikus sasniedza rallija pilots Ranno Bundsens, aiz sevis atstājot Kristo Subi un Sīmu Āsu. 2018. gadā Bundsens ierindojās otrajā vietā Latvijas rallija čempionātā LRČ1 grupā, bet pērn savā klasē uzvarēja “Lõuna-Eesti” un “Saaremaa” rallijos. 2WD sporta klasē ar trim ātrākajiem rezultātiem uzvarēja Marko Muru, otrajā vietā ierindojās Erihs Unts, trešais – Kristjans Kutsars.

4WD mini klasē pirmajā vietā cīņu noslēdza Kristo Sārs, bet otro vietu ieņēma latviešu braucējs Edgars Popovičs – viņam braucienos trešā, otrā un otrā vieta. Summā trešais bija Andri Kutsars. 4WD klasē uzvara Raikam-Karlam Ārmam, bet aiz viņa – Riho Kenss un Tiveko Vēsārs.

Vienas ass piedziņas klasēs uzvarēja Jānika Toropa (2WD sievietes), Martens Sārs (2WD juniori), Dauri Demants (2WD priekšpiedziņa), Rainers Umbleja (2WD līdz 2000cm3) un Juri Hinsbergs (2WD virs 2000cm3).

Rezultāts >>

Ledus sacensību seriāla otrais posms notiks jau šo sestdien, 13. februārī uz netālu no Viljandi esošā Vertsjerva ezera.

Izmantotie resursi:
www.autosport.ee