Lapzemes rallijā startēs daudz spēcīgu ekipāžu, arī baltieši

Foto: Jari Nurminen

Nākamās nedēļas nogalē Somijas ziemeļos norisināsies “Arctic Lapland Rally” sacensības, kurās šajā reizē uz starta izies vairāk par 120 ekipāžām. Uz starta gan spēcīgas vietējās komandas gan Baltijas valstu sportisti.

Gaidītākais viesis Lapzemes rallijā būs “Formula 1” zvaigzne Valteri Botass, kuram šis būs ceturtais rallijs karjerā un trešais tieši šajās sacensībās. 2019. gada F1 vicečempiona stūrmanis būs ilggadējais Markusa Gronholma līdzbraucējs Timo Rautiainens, kuram ir milzīga pieredze savā amatā. Ekipāža startēs ar “Citroën DS3 WRC” automašīnu. Spēcīgs solās būt arī mājinieks Kimmo Kurkela ar “Ford Fiesta WRC”, bet ļoti daudz labu braucēju pārstāvēs R5 klasi.

Uz starta izies tādi piloti kā pasaules rallija čempionāta WRC2 klases viens no ātrākajiem dalībniekiem, norvēģis Ole Kristians Veibijs, vietējie piloti Tēmu Asunmā, Emils Lindholms, Juha Salo, Miko Heikile un citi. Tāpat būs interesanti vērot pasaules rallijkrosa čempionāta zvaigzni Niklasu Gronholmu, kuram rallijā pieredze nav liela, bet Lapzemē viņš uz starta bijis arī iepriekšējos divus gadus.

Ierindā būs igauņu piloti Egons Kaurs, Georgs Linnemā un Gregors Jētss, kuriem visiem būs spēcīgas R5 mašīnas un iespēja cīnīties par pjedestālu. Dmitrija Feofanova ekipāžā ar “Mitsubishi Lancer Evo X” startēs latviešu stūrmanis Normunds Kokins. Brauks arī lietuviešu pilotu Martina Samsona, Aurima Eidžjūna un Kajus Samsona ekipāžas.

Sacensības notiks divas dienas, 15. un 16. janvārī, bet kopumā būs jāveic desmit ātrumposmi. Ar laika ieskaiti plānots aizvadīt 225 km, savukārt kopā ar pārbraucieniem sacensību garums būs pat 715 km. Šoreiz gan cīņas notiks bez skatītāju klātbūtnes.

Dalībnieku saraksts >>