Dalībnieki turpina pieteikšanos Priekules folkreisam

Foto: Kaspars Cikmačs, 4rati.lv

Divas nedēļas atlikušas līdz Folkreisa Vasaras kausa un Krosa komisijas autokrosa kausa sākumam, pieteikusies daļa dalībnieku. Ko interesantu uzrāda sākotnējais saraksts?

Šobrīd skaidrs, ka ne Folkreisā, ne autokrosā ne tuvu nav pieteikts galīgais sastāvs, pieteikšanās jautrība vēl priekšā. Taču izceļami pirmie aizraujošie “elementi”, ja tā drīkst dēvēt pieteiktos sportistus.

No 15 pieteiktajiem sportistiem sarakstā ir jau četri debitanti, kas ir labs jauno braucēju procents. Sarakstā liepājnieks Toms Freimanis, kurš būs ne tikai Folkreisa debitants, bet arī viens no Junioru kausa dalībniekiem. Jāatgādina, ka no šā gada Folkreisā Junioru kausā piedalās braucēji vecumā līdz 18 gadiem, atņemot iespēju šajā ieskaitē dominēt jauniem, bet jau pieredzējušiem sportistiem, piemēram, Mikam Gabrānam.

Vēl viens junioru vecuma debitants ir Daniels Lankups – uzvārds Folkreisā vairāk nekā zināms, tēva Reiņa vietā mašīnā sēdīsies dēls Daniels. Vēl viens debitants Renārs Apsītis gatavo pērn Jāņa Kriviša trasē izvesto Audi A3. Un vēl viens Folkreisa debitants Jānis Treisners. Ventspilnieks iegādājies vēl nesen Krista Kalniņa izmantoto VW Golf II ar mežonīgo VR6 motoru.

Pie Junioru kausa tēmas atgriežoties jāatzīmē, ka pašlaik sarakstā ir vēl viens šīs ieskaites pārstāvis Mareks Aseriņš. Jau zināms, ka juniori būs vēl.

Sarakstā arī divi braucēji, kuri guva uzvaras pērnā gada Vasaras kausā – Sandris Vigulis un Miks Gabrāns. Miks pārsteidza ar uzvaru pirmajā posmā Smiltenē, bet Sandris savāca uzvaru ražu sākot no sezonas vidus, gūstot panākumus Pilskalnos, Vecpilī un Brenguļos (trīs no sešiem posmiem). Ļoti iespējams, ka Sandris dēvējams par galveno šīs sezonas favorītu, vismaz statistiski tā sanāk.

Pieteicies arī Mārtiņš Spīķis, kurš pēdējās sezonās meklē savu vietu autosportā, sapņojot par rallijkrosu, pērn fragmentāri parādoties Folkreisā. Mārtiņš netiek atpakaļ uz panākumu takas, uz kuras šķietami nostājās 2015. gada Vasaras kausā un 2016. gada Ziemas kausā, abos seriālos gūstot otro vietu kopvērtējumā. Palikusi sajūta, ka Spīķim pienāktos arī kopvērtējuma uzvara, taču pašlaik neizdodas salikt kopā pietiekamu punktu skaitu. Daudz ietekmējuši arī tehnikas meklējumi – mainot mašīnas, neizdodas izskaust to izturības problēmas.

Šosezon favorītiem būs jāuzmanās no pērn progresējušajiem Daiņa Žvagina un Zigurda Gailīša, savu vārdu pēc ilgāka laika var teikt arī Raimonds Āboliņš. Pērnā gada viens no spilgtākajiem debitantiem bija Raitis Stuklis – viņš jau ir gatavs uzsākt otro sezonu Folkreisā, ir dalībnieku sarakstā. Pieteikumus iesnieguši arī Jānis Saulīte un Raimonds Žvagins, kā arī Gatis Ģērmanis, kurš ar savu BMW ir metis izaicinājumu citiem Folkreisa Klasika ieskaites braucējiem.

Krosa komisijas kausa spēcīgākajā klasē PRO šobrīd divi pieteikumi – Sandis Džeriņš gatavojas atgriezt trasē savulaik čempionātā izmantoto Škoda Felicia, bet ar Ford Fiesta cīņā gatavs doties Andis Lūsis. AM 2000 priekšpiedziņas klasē pieci pieteikumi. Sandris Vigulis Priekulē plāno startēt arī šajā klasē, Folkreisu pametis Toms Edušs, uz starta arī Latvijas čempionātā braukušais Kaspars Garkalns, kurš knapi tiek uz starta AM ieskaitē. AM klasēs drīkst startēt braucēji, kuri 2018. un 2019. gadā nav startējuši vairāk nekā divos Latvijas čempionāta posmos – Kaspars pērn aizvadīja divas sacīkstes Latvijas autokrosa čempionāta VAZ Klasika klasē. Cīņai pieteicies savulaik arī Folkreisā pāris sacīkstes aizvadījušais Gints Bārzdainis, sacīkstei gatavojas arī pagaidām sarakstos esošais vienīgais mājinieks, priekulnieks Edgars Kūma.

Priekules sacīkste norisināsies 11. jūlijā Līgo trasē.

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv