Nikolajs Grjazins Francijā debitē pie “Hyundai i20 R5” stūres

Foto: Facebook.com/gryazin.nikolay

Pirmās rallija sacensības ar “Hyundai i20 R5” sacīkšu auto aizvadījusi Nikolaja Grjazina un Jaroslava Fjodorova ekipāža. Starts Francijas kausa izcīņas sacensībās “Rallye National Hivernal du Dévoluy” izvērsās bagāts dažādām neveiksmīgām situācijām, ieskaitot avāriju jau pēc nobrauktiem 400 metriem.

Grjazina ekipāža ir uzsākusi gatavošanos 2020. gada sezonai un plāno piedalīties Montekarlo rallijā, kas būs pasaules čempionāta pirmais posms. Ņemot vērā, ka tas ir sezonas sarežģītākais rallijs, turklāt krievu pilots tajā nav startējis, tika pieņemts lēmums sazināties ar franču vienību “Sarrazin Motorsport”, kam ir liela pieredze šajās leģendārajās sacīkstēs. Rezultātā Grjazins izgāja uz starta “Rallye National Hivernal du Dévoluy” ar šīs komandas sagatavotu “Hyundai” automobili. Rallijs notiek arī pa ceļiem, kas kādreiz izmantoti Montekarlo rallijā, un tā bija laba iespēja iepazīties ar reģiona viltīgajiem ceļu apstākļiem.

Pirms rallija aizvadījusi nelielus testus, jau pirmajā ātrumposmā ekipāža saskārās ar lielu neveiksmi – uzsākusi braukt piesardzīgi, tā secināja, ka pirmajos divos līkumos ir gana laba saķere, kamēr trešais līkums, kas sekoja vien 400 metrus pēc starta, pārsteidza ar akvaplanešanu, kuras rezultātā mašīna ieslīdēja grāvī un atsitās pret koku.

Lai gan spēkratam lielu bojājumu nebija un komandas mehāniķi to salaboja, tiesneši atsākt sacīkstes neatļāva, taču piedāvāja ātrumposmus izbaudīt nulles ekipāžas statusā. Tādā pašā statusā Grjazins turpināja braukt arī svētdien, līdz ar to, lai arī bez rezultāta, tomēr spējot iegūt pieredzi, kas arī bija galvenais uzdevums šajā rallijā.

Sacensības notika divas dienas, sestdien sportistiem veicot četrus, bet svētdien – sešus ātrumposmus. To kopējais garums sastādīja 129 kilometrus. Par uzvarētāju kļuva holandietis Greguārs Munsters (“Škoda Fabia R5”), kurš par 37 sekundēm pārspēja šveicieti Olivjē Burī (“Volkswagen Polo GTI R5”), savukārt vēl pēc astoņām sekundēm finišēja francūzis Žoans Rosels (“Citroën C3 R5”). Kopumā startēja 66 ekipāžas.