Kopā ar autosporta zvaigznēm “Rallylegend” startēs arī brāļi Velmes

Foto: Mfoto.es

Latvijas sportisti Ivars un Andris Velmes šajā nedēļas nogalē startēs vērienīgajās “Rallylegend” autosacīkstēs Sanmarīno. Uz starta izies gan vairākas tagadējās, gan leģendāras autosporta zvaigznes, bet skatītājiem būs iespēja vērot visdažādākos sacīkšu spēkratus.

Leģendu rallijā brāļi Velmes pirmo reizi piedalījās pērn, bet šogad atgriežas tajās ar uzlabotu 1985. gada “Audi Quattro A2” automobili, kas spēj attīstīt pat 470 zirgspēku jaudu. Sportisti startēs ar numuru LS29 uz sāniem.

Sacīkstēs piedalīsies daudzi pasaulslaveni sportisti. Viens no tiem būs divkārtējais WRC čempions Miki Biasjons, kurš savu otro pasaules čempiona titulu ieguva pirms tieši 30 gadiem “Lancia” rūpnīcas komandas sastāvā. Itālis šonedēļ startēs ar “Lancia Rally 037”.

“Rallylegend” sacīkstēm pietikusies arī vēl nesenā pagātnē lielus panākumus pasaules rallijkrosa čempionātā guvusī zviedru komanda EKS, kas startēs ar tās vadītāju Matiasu Ekstromu un “MotoGP” zvaigzni Andreā Doviciozo sastāvā. Abi pilotēs “Audi S1” rallijkrosa automašīnas. Tikmēr Kens Bloks pilotēs savu “Ford Escort CW”.

Trasē vienmēr atraktīvais itālis Džidži Galli skatītājus ātrumposmos priecēs nevis ar rallija, bet gan 600 zirgspēkus jaudīgo “Kia Rio RX” rallijkrosa auto. Klāt būs arī “Hyundai” rūpnīcas komanda, kuras piloti Tjerī Noivils un Andreass Mikelsens startēs ar mūsdienu WRC mašīnām, bet Kreigs Brīns tikmēr priecēs ar Kolina Makreja bijušo spēkratu “Subaru Impreza 555”. Viņa tēvs Reimonds Brīns skatītājiem atrādīs ģimenes īpašumā esošo “MG Metro 6R4”.

Dalībnieku saraksts >>

Pirmie četri “Rallylegend” ātrumposmi notiks jau šovakar, vēl seši risināsies sestdien, bet pēdējie četri – svētdien.