Žala/Mālnieks šogad startēs ERC posmos Latvijā un Polijā

Foto: Dace Janova, 4rati.lv |

Lietuviešu rallija pilots Vaidots Žala kopā ar stūrmani Andri Mālnieku no Latvijas šosezon ieplānojuši dalību divos Eiropas čempionāta posmos – “Rally Liepāja” un pēc tam sekojošajās sacensībās Polijā.

“Agrorodeo” komandas ekipāža startēs vismaz divos posmos – no 24. līdz 26. maijam notiekošajā “Rally Liepāja”, kā arī no 28. līdz 30. jūnijam notiekošajā “Rally Poland”. Kamēr Liepājas posms reizē būs arī Latvijas čempionāta ieskaites sacensības, Polijā paralēli notiks arī viens no Lietuvas rallija čempionāta posmiem. Sportisti startēs ar “Škoda Fabia R5” automašīnu, līdz ar to pretendēs uz augstākajām pozīcijām.

“Pēdējos gados esam braukuši Lietuvas čempionāta sacīkstēs un guvuši gana lielu pieredzi, lai ietu tālāk,” intervijā portālam “15min.lt” stāsta Žala. “Tagad gribam salīdzināt savus spēkus ar spēcīgākajiem Eiropas braucējiem. Lēmumu būtiski ietekmēja fakts, ka divi no ERC posmiem notiek kaimiņvalstīs Latvijā un Polijā. Tās būs augsta līmeņa sacīkstes, piedalīšanās kurās palīdzēs gūt padziļinātas prasmes pirms gada svarīgākā starta Dakaras rallijā.”

Žalam starts “Rally Liepāja” būs debija Eiropas čempionātā, kamēr Mālniekam šāda pieredze jau ir. Četras reizes viņš izgājis uz starta Latvijā notiekošajā ERC posmā, kā arī vienreiz piedalījies “Rally Estonia”, kad tas vēl bija Eiropas čempionāta kalendārā. Četrās no šīm sacīkstēm viņš startēja kopā ar Jāni Vorobjovu, bet vienreiz – ar Mārtiņu Sesku.

Izmantotie resursi:
www.15min.lt