Kāda situācija folkreisa un krosa kopvērtējumā pirms finālposma?

Foto: Kaspars Cikmačs, 4rati.lv

Tā kā kalendāra pielāgošana laika apstākļiem liecina, ka ziemas sezonā atlicis, labākajā gadījumā, viens posms, daudz vieglāk secināt, kāda ir reālā situācija Folkreisa Ziemas kausa un Krosa komisijas kausa kopvērtējumā.

Šīs nedēļas posms Bauskā ir atcelts, bet Madonas sacīkste tiek plānota kā paredzēts, cerot uz ziemas atjaunošanos.

Ja Madonas posms neizdodas, tad viss kļūst skaidrs – Folkreisa Ziemas kausā līderis šobrīd ir Artis Biezais, aiz viņa Garkalne Racing komandas biedri un atsevišķos gadījumos radi – Ermīns Vācietis un Raivis Biezais. Taču, kāda ir situācija, ja posms Vidzemē notiek?

Arta pārsvars pār Vācieti ir 16 punktu. Tas ir daudz, taču Biezajam līdz svinībām vēl jāpagaida (SK Garkalne Racing gan visa ziema ir vienīgas svinības, ņemot vērā graujošos rezultātus). Ja Ermīns pēdējā posmā sasniedz uzvaru, Artis nedrīkst būt zemāk par 13. vietu. Braucējam ar divām uzvarām un vienu otro vietu trijos posmos tas šķiet komisks uzdevums, taču scenāriji tik mainīgā seriālā kā Folkreiss mēdz būt dažādi. Vēl vairāk – ar gandrīz ideāliem rezultātiem līdz šim Artim pat ir “iespēja” sezonu noslēgt ar bronzu: ja brālis Raivis pēdējā posmā uzvar, Vācietis ir otrais, bet Artim neizdodas tikt pie punktiem (top-16), tad Ermīnam un Raivim ir pa 58 punktiem, Artim paliek 57, uzvarētājs Vācietis. Tas gan būtu viens no visu laiku dramatiskākajiem finišiem Folkreisa vēsturē. Ironiski, ka visi šie aprēķini tiek kombinēti vienas komandas braucēju ietvaros – uzvarēt vairs var tikai kāds no šīs trijotnes.

Tomēr reālākais scenārijs ir Arta Biezā stabils brauciens pēdējā posmā un prātīgi sakārtota uzvara kopvērtējumā. Drīzāk aizraujošāka cīņa var izveidoties par pārējām medaļām. Vācietis (41 punkts), R. Biezais (38), Ivo Gabrāns (31), Mārtiņš Spīķis (29) un Toms Edušs (28) ir nieka 13 punktu robežās, turklāt katrs no viņiem var būt ne tikai uz pjedestāla, bet arī reāli uzvarēt atlikušajā sacīkstē. Un šī cīņa var izrādīties īpaši atraktīva un nežēlīga, vissportiskākajā nozīmē.

Krosa komisijas kausā kopvērtējuma līderpozīcijas ir pat tuvāk viena otrai nekā Folkreisā. Taču šis seriāls turpināsies vasarā, kas samazina šā brīža drāmas sajūtu un pēdējā ziemas posma notikšanas vai nenotikšanas nozīmi.

Aigars Kļaviņš šoziem kļuvis par radžu riepu karali – kā tiek atļautas zāģu riepas, Aigars9 kļūst neapturams. Pilskalnos, tāpat kā Vecpilī, Kļaviņš apbrauca konkurentus un guva uzvaru. Attiecīgi, ar divām uzvarām trijos posmos viņš ir kopvērtējuma līderis. Sekotāji – Viesturs Plētiens un Andrejs Freimanis – ir, attiecīgi, piecu un desmit punktu attālumā. Intriģējoši, taču visu izšķirs vai nu Madonas posms, vai nu vasaras sezona!

Kopvērtējumi pēc Pilskalnu posma

Izmantotie resursi:
www.autocross.lv