Olivers Solbergs gūst uzvaru rallijā “Sarma 2019”

Foto: Dace Janova, 4rati.lv |

Norvēģu autosportists Olivers Solbergs kļuvis par uzvarētāju Latvijas rallija čempionāta otrajā posmā “Sarma 2019”, kamēr Nikolajs Grjazins, kurš bija ceļā uz uzvaru, vadību pazaudēja pēc kļūdas vienā no ātrumposmiem.

Pirmajos četros ātrumposmos Gulbenes apkaimē notikušajās sacīkstēs ātrākie bija Nikolajs Grjazins un Jaroslavs Fjodorovs (“Škoda Fabia R5”), kuri bija favorīti pirms šīm sacīkstēm, startējot ar pirmo numuru. Tobrīd tuvākais sekotājs Solbergs atpalika 41 sekundi. Piektajā dopā vienā no līkumiem Grjazins iebrauca ar pārāk lielu ātrumu, saslīdēja un zaudēja aptuveni trīs minūtes, līdz ar to vairs neturpinot cīņu par uzvaru.

Atlikušo četru ātrumposmu laikā Grjazins vēl divreiz bija ātrākais, taču Solbergs, kurš aizvadīja otrās sacensības ar “Volkswagen Polo R5”, pēc vadības pārņemšanas turpināja startēt stabili un guva pirmo vietu. Šī viņam ir otrā uzvara pēc kārtas, jo sportists triumfēja arī “Rally Alūksne”.

Otro vietu izcīnīja Georgs Gross ar “Ford Fiesta WRC”, kurš Solbergam zaudēja gandrīz pusotru minūti, bet trešo vietu finišā ieņēma Grjazina ekipāža, kas finišēja vēl pēc pusminūtes.

Vēl pirms noslēdzošā ātrumposma otrajā vietā ierindojās igaunis Rolands Muraks, taču izšķirošajos kilometros viņa “Ford Fiesta Proto” piemeklēja tehniskas problēmas un nācās izstāties. Pirms tam viņa ekipāža bija 37 sekundes aiz līderiem. Jāpiemin, ka pēdējā ātrumposmā trases malā palika ne viena vien ekipāža. Savukārt jau otrajā ātrumposmā daudz laika zaudēja ukrainis Valērijs Gorbans, kurš šogad Latvijā turpina startēt ar WRC klases auto.

LRC1 klasē uzvaru guva Ronalds Baldiņš un Māris Kulšs (“Mitsubishi Lancer Evo IX”), LRC2 kateogorijā pirmo vietu guva krievu sportisti Deniss Rostilovs un Grigorijs Troškins (“Mitsubishi Lancer Evo lX”), par 26 sekundēm pārspējot Emīlu Blūmu un Didzi Eglīti (“Mitsubishi Lancer Evo IX”), savukārt Mārtiņam Seskam un Krišjānim Caunem (“Ford Fiesta R2”) pārliecinoša uzvara LRC3 ieskaitē.

“Rallijs Sarma 2019” rezultāti:

Vieta Valsts Ekipāža Auto Rezultāts
1. flag Solberg/Johnston Volkswagen Polo GTI R5 57:20.92
2.
flag Gross/Mõlder Ford Fiesta WRC +1:24.88
3.
flag Gryazin/Fedorov Škoda Fabia R5 +1:51.19
4.
flag RostilovTroshkin Mitsubishi Lancer Evo IX +2:29.37
5.
flag Blūms/Eglītis Mitsubishi Lancer Evo IX +2:55.69
6.
flag Shaymiev/Tsvetkov Ford Fiesta R5 +4:00.47
7.
flag Sesks/Caune Ford Fiesta R2T +4:13.11
8.
flag Baldiņš/Kulšs Mitsubishi Lancer Evo IX +4:41.22
9.
flag Torn/Pannas Ford Fiesta R2T +4:58.00
10. flag Vorobjovs/Pūķis Mitsubishi Mirage RS Proto Evo II +5:07.20

Visi rezultāti >>