“Hyundai” un “M-Sport” komandām jauni vadītāji

Foto: Hyundai Motorsport

2019. gada pasaules rallija čempionāta sezonā vadība nomainījusies divām komandām – “Hyundai” vienību turpmāk pārraudzīs Andreā Adamo, savukārt “M-Sport” vadības groži nodoti Riča Millenera rokās.

Malkolms Vilsons pie “M-Sport” komandas stūres atradās kopš 1997. gada, kad viņam piederošā kompānija sāka pārstāvēt “Ford” rūpnīcu pasaules rallija čempionātā. Lai gan Vilsons turpinās strādāt komandā, viņš neapmeklēs visus 2019. gada pasaules čempionāta posmus, tā vietā koncentrējoties komerciālās jomas jautājumu risināšanai. Viņa amatu turpmāk ieņems Ričs Milleners, kurš kompānijā darbojas kopš 2006. gada – iepriekš pārdošanas jomā, bet pēdējos gados bijis Vilsona vietnieks.

Pēc tam, kad komandu pameta Sebastjēns Ožjē, tā nespēja atrast pietiekoši daudz sponsorus, lai varētu stāties uz starta arī 2019. gada WRC sezonā, tomēr vien ap Ziemassvētkiem noskaidrojās, ka tas tomēr notiks. Visos 14 posmos ar “Ford Fiesta RS WRC” spēkratiem startēs vienības līdzšinējie piloti Elfins Evanss un Tēmu Suninens, kamēr vismaz pirmajos divos posmos, Montekarlo rallijā un Zviedrijas rallijā, sastāvu papildinās līdzšinējais “Škoda Motorsport” rūpnīcas braucējs Pontuss Tidemands. Šis pilots iepriekšējās sezonās brauca ar R5 klases auto, taču savā karjerā aizvadījis sacīkstes arī ar WRC tehniku.

“Hyundai” tikmēr šodien pavēstīja, ka tās WRC komandu neturpinās vadīt Mišels Nandans, kurš amatā bija kopš vienības atgriešanās čempionātā. Viņu nomainīs Andreā Adamo, kurš ne vien turpinās pārraudzīt rūpnīcas “i20 R5” un “i30 N TCR” programmas, bet arī WRC komandu, ko nākamgad pārstāvēs Tjerī Noivils un Andreass Mikelsens, trešo mašīnu dalot Sebastjēnam Lēbam un Danijam Sordo.

“Citroen” komandu tikmēr turpinās vadīt Pjērs Budars, kamēr “Toyota” vienības galvgalī joprojām būs Tomijs Makinens.

2019. gada WRC komandu sastāvi:

Komanda Mašīna Ekipāžas
Pilots Stūrmanis
France Citroën Total WRT Citroën C3 WRC France Sébastien Ogier France Julien Ingrassia
Finland Esapekka Lappi Finland Janne Ferm
United Kingdom M-Sport Ford WRT Ford Fiesta WRC United Kingdom Elfyn Evans United Kingdom Scott Martin
Finland Teemu Suninen Finland Marko Salminen
Sweden Pontus Tidemand Sweden Emil Axelsson
South Korea Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai i20 Coupe WRC Belgium Thierry Neuville Belgium Nicolas Gilsoul
France Sébastien Loeb Monaco Daniel Elena
Norway Andreas Mikkelsen Norway Anders Jæger-Synnevaag
Spain Dani Sordo Spain Carlos del Barrio
Japan Toyota Gazoo Racing WRT Toyota Yaris WRC Finland Jari-Matti Latvala Finland Miikka Anttila
United Kingdom Kris Meeke United Kingdom Sebastian Marshall
Estonia Ott Tänak Estonia Martin Järveoja

Izmantotie resursi:
www.motorsport.com