F1 pilots Botass ar WRC auto piedalīsies Lapzemes rallijā

editor's note: image created by in camera double exposure Yazeed Al Rajhi competes during the Arctic Rally Lapland 2017 in Lapland, Finland on January 27, 2017

Foto: Red Bull

Vadošās “Formula 1” komandas “Mercedes” pilots Valteri Botass janvārī piedalīsies savā dzimtenē Somijā notiekošajā Lapzemes rallijā.

“Arctic Lapland Rally” norisināsies no 24. līdz 26. janvārim. Sacensības notiek aiz Polārā loka, līdz ar to ātrumposmos garantēts ne vien kārtīgs sniegs, bet arī īpaši zema gaisa temperatūra, kas ir papildus pārbaudījums sportistiem.

Botass, kurš šosezon ieguva piekto vietu F1 kopvērtējumā, bet pērn bija trešais, uz starta rallijā stāsies ar “M-Sport” rūpnīcā sagatavotu 300 zirgspēkus jaudīgo “Ford Fiesta RS WRC” automašīnu.

“Šī būs unikāla iespēja izmēģināt spēkus rallija pasaulē,” stāsta Botass. “Gribu pateikties ikvienam, kas palīdzēja to īstenot. Man tā būs pilnīgi jauna teritorija, jo iepriekš ar WRC mašīnām neesmu braucis. Tomēr, tā kā esmu sacīkšu braucējs, ar visām mašīnām, ko pilotēju, braucu ar pilnu jaudu.”

Botasa stūrmanis ekipāžā būs pieredzējušais Timo Rautiainens, kurš 2000. un 2002. gadā palīdzēja par pasaules čempionu rallijā kļūt Markusam Gronholmam.

“Savā karjerā esmu startējis tikai ar trīs pilotiem, tomēr šī šķita tik interesanta misija, ka bija jāpieņem tāds izaicinājums,” atzīst Rautiainens. “Domāju, ka ar tik talantīgu braucēju kā Valteri spēsim testos labi un bez aizķeršanās apgūt pilotēšanas pamatprasmes. Grūtākais būs iemācīties klausīties stenogrammu braukšanas laikā.”

Arī citi piloti, kas 2019. gadā startēs F1 čempionātā, iepriekš braukuši rallijā. Kimi Raikonens un Roberts Kubica iepriekš pat uz pilnu slodzi piedalījušies pasaules rallija čempionātā, bet Karloss Sainss juniors šī gada sākumā ar VIP mašīnu aizvadīja Montekarlo rallija ātrumposmus.

Izmantotie resursi:
www.formula1.com