“World RX of Latvia” nākamgad norisināsies 14. un 15. septembrī

Foto: Dace Janova, 4rati.lv |

Pasaules rallijkrosa čempionāta rīkotāji šodien publiskojuši oficiālo 2019. gada sezonas kalendāru, kurā atkal iekļauts posms Latvijā, tāpat ir nosauktas divas jaunas sacensību norises vietas.

Pasaules čempionāta sestajā sezonā cīņa par uzvarām notiks 11 posmos. Pirmais posms tiks aizvadīts 5. un 6. aprīlī Abū Dabī, kur līdz šim šīs rallijkrosa sacensības nav risinājušās. Sportisti pulcēsies “Yas Marina” trasē, kur norisinās arī “Formula 1” čempionāta viens no posmiem. Rallijkrosa trases vajadzībām tiks izmantota arī daļa no tur esošā F1 apļa, kamēr sacensību nedēļas nogali organizatori iecerējuši pārvērst vērienīgā festivālā ar plašu izlaides programmu un koncertiem.

Kalendāru papildinājusi arī leģendārā Spā-Frankošamps trase, kas atrodas Beļģijā. Tur 11. un 12. maijā tiks aizvadīts pasaules rallijkrosa čempionāta un arī šajā gadījumā tiks izmantota daļa no F1 trases – tās leģendārais “Eau Rouge” līkums.

Līdz ar kalendāra publicēšanu, kļuvis skaidrs, ka arī 2019. gadā Rīgā, Biķernieku rallijkrosa trasē turpinās norisināties viens no sezonas posmiem. Šoreiz sacensības risināsies 14. un 15. septembrī.

Arī nākošgad čempionāts noslēgsies Dienvidāfrikas Republikā.

2019. gada PČ kalendārs: