Nitišs: “Holjesā būtiska nozīme ir reakcijai un ātram startam”

Foto: SET Promotion

Šajā nedēļas nogalē Zviedrijas pierobežas pilsētiņā Holjesā norisināsies FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta Supercar klases trešais posms.

Jēkabpilietim Reinim Nitišam sacensībās paredzama spēkošanās ar šīs sezonas ātrākajiem konkurentiem – Antonu Marklundu (Zviedrija) un Sirilu Reimondu (Francija), kā arī vēl 27 citiem autosportistiem no kopumā 13 dalībvalstīm. Pirmās divas kvalifikācijas notiks sestdien, bet svētdien paredzēti izšķirošie braucieni, no kuriem fināls būs skatāms tiešraides translācijā LSM.lv un LMT Straume. Nitišs sacensībās startēs ar SET Promotion komandas sagatavotu M-Sport Ford Fiesta Supercar.

Reinis Nitišs:

“Plašs dalībnieku sastāvs, vēsturiska trase ar dabisku tās reljefu un visapkārt valdošā “maģiskā” atmosfēra – tie ir daži faktori, kas Holjesas posmu padara par vienām no sezonas krāšņākajām rallijkrosa sacensībām. Šoreiz īpašu nozīmi piešķir arī fakts, ka svētdienas pievakarē būsim veikuši jau vairāk kā pusi no visiem sezonas braucieniem – no sportiskā viedokļa šīs būs svarīgas sacensības.

Zviedrijā atrodos jau kopš trešdienas, jo veicām testus, kuru laikā strādājām ar “startiem”. Tā kā Holjesā ir īsa starta taisne, kas drīz maina segumu no asfalta uz grunti – reakcijai un ātram startam šeit ir būtiska nozīme. Pašiem šķiet, ka testos izdevās rast labāku risinājumu, atliek vien iegūtos risinājumus pārnest uz trasi.

Man Holjesas trase nekad nav gājusi “no rokas” – pāris braucieni jau ir izdevušies labi, bet ja būtu jāatrod kāds vidējais rādītājs, tad jāatzīst, ka šī man nav no veiksmīgākajām trasēm. Tamdēļ parocīgi, ka vēl pirms oficiālajiem treniņbraucieniem izdevās izbraukt ar savu sacīkšu auto un atgūt braukšanas “garšu”. Varu teikt, ka savu mājasdarbu esam izdarījuši, un sajūtu līmenī esam gatavi startam – tāpēc arī pašam, neskatoties kā te gājis iepriekš, ir jāsaņem sevi rokās un labi jānobrauc!”

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts
RA Events