Pēc Lukjaņuka neveiksmes Akropoles rallija vadībā Magalešs

Foto: fiaerc.com

Neveiksmes piedzīvojot gan sacensību sākotnējam līderim Aleksejam Lukjaņukam, gan citiem vadošajiem pilotiem, par Akropoles rallija līderi sestdien kļuva portugālis Bruno Magalešs, kuram līdz ar to radušās labas izredzes uzlabot izredzes uz titulu Eiropas čempionāta kopvērtējuma cīņā.

Pēc lieliska snieguma piektdien, Lukjaņuks (“Ford Fiesta R5”) sacīkšu otro dienu uzsāka ar 33 sekunžu pārsvaru pār Eivindu Brinildsenu (“Ford Fiesta R5”), kamēr trešais bija Jūso Nordgrens (“Škoda Fabia R5”), bet Magalešs (“Škoda Fabia R5”) tobrīd ierindojās vien ceturtajā vietā.

Sestdien bija jāaizvada seši ātrumposmi, kas, Grieķijai raksturīgi, bija akmeņaini un nesaudzīgi pret riepām. Jau pirmajā dienas dopā riepu pārdūra Nordgrens, bet otrajā ātrumposmā ar nolauztu riteni bija spiests apstāties Lukjaņuks, kurš bija uzbraucis kādam šķērslim līkuma iekšmalā. Brinildsens šajā ātrumposmā pārdūra riepu, ko nācās nomainīt, zaudējot daudz laika, bet vadībā tikmēr nokļuva Magalešs.

Izmantojot pieredzi un piesardzīgu takstiku, Magalešam izdevās pabeigt dienu līderpozīcijā. Šobrīd viņš ir jau vairāk par minūti priekšā tuvākajam sekotājam Norbertam Hercigam (“Škoda Fabia R5”), bet jau gandrīz divas minūtes zaudē Huberts Ptažeks (“Škoda Fabia R5”).

Latvijas vienības “PROSPEED” pilota Sergeja Remeņņika (“Mitsubishi Lancer Evo X”) ekipāža arī zaudēja laiku dēļ problēmām ar riepām, taču spējusi dienu pabeigt 13. pozīcijā absolūtajā vērtējumā, kā arī ir trešā ERC2 ieskaitē, gan nepilnas divas minūtes aiz līderiem un minūti aiz otrajā vietā esošajiem sportistiem.

Eiropas rallija čempionāta trešais posms noslēgsies ar četriem ātrumposmiem, kas jāveic svētdien. Pirms šī posma vadībā esošajam Lukjaņukam bija 76 punkti, bet otrajā vietā esošajam Magalešam – 35 punkti.

Akropoles rallija rezultāti pēc SS8:

Vieta Valsts Pilots Auto Rezultāts
1. flag Bruno Magalhães Škoda Fabia R5  1:59:59.2
2. flag Norbert Herczig Škoda Fabia R5 +1:04.7
3.
flag Hubert Ptaszek Škoda Fabia R5 +1:51.7
4.
flag Simos Galatariotis Škoda Fabia R5 +2:26.1
5.
flag Eyvind Brynildsen Ford Fiesta R5 +3:12.9
6.
flag Grzegorz Grzyb Škoda Fabia R5 +4:23.9
7. flag Jourdan Serderidis Škoda Fabia R5 +4:44.8
8. flag Paulo Nobre Škoda Fabia R5 +4:56.9
9. flag Tibor Érdi Jr. Mitsubishi Lancer Evo X +6:12.9
10. flag Efthimios Halkias Škoda Fabia R5 +6:15.1