Ar sacensībām “Gulbis 2018” 26.maijā startēs minirallija sezona

Foto: Dace Janova, www.4rati.lv

Jau pēc mēneša –  26.maijā, ar miniralliju “Gulbis 2018” tiks atklāta šī gada Latvijas kausa izcīņas minirallijā sezona.

Kā atzīst minirallija “Gulbis” sacensību vadītājs Jānis Sniedzāns, organizatori ir sagatavojuši vairākus ātrumposmus, kuru garums ir maksimāli pietuvināts minirallija sacensībās atļautajām distancēm.

“Gulbis 2018” dalībniekiem būs jāveic seši ātrumposmi, kuru kopējais garums sastādīs nepilnus 17 km, bet kopā ar pārbraucieniem – 152 km. Visi ātrumposmi norisināsies pa grants ceļiem.

Īpaši padomāts ir par dalībniekiem, kuru pieredze miniralllija sacensībās nav ilgāka par vienu sezonu. Viņiem paredzētas atsevišķas ieskaites klases – “2WD Rookie”, bet “4WD Standart” vietā nāk “4WD Rookie”. Abās klasēs drīkstēs piedalīties dalībnieki ar ne vairāk kā vienas sezonas pieredzi minirallijā.

Portālā “4rati.lv” ir sākusies pieteikšanās sacensībām, kas par standarta maksu  turpināsies līdz 14. maijam Turpat atrodami arī visi sacensību oficiālie dokumenti.

Lai labāk izprastu standartauto sacensību būtību un vienlaikus arī mērotos spēkiem ar citiem braucējiem, sacensībās ir solījies piedalīties raidījuma “Ātruma cilts” vadītājs Pauls Timrots, sev kā stūrmani blakus sēdinot žurnālistu Ilmāru Līkumu.

Sacensību organizatori atklāj, ka “Gulbī” startēs arī vairāki pazīstami rallija un rallijsprinta braucēji, kas pirmsstarta servisa parkā neatteiks konsultācijas  nevienai ekipāžai, kas būs nolēmusi piedalīties sacensībās.

Minirallija centrs atradīsies Gulbenē, Kļavu ielā 30 un sacensību dienā sestdien, 26. maijā būs atvērts jau no plkst. 8:00. Vēlāk plkst. 13:45 pie Gulbenes kultūras centra O.Kalpaka ielā 60 notiks sacensību oficiālā atklāšana, pēc kā dalībnieki dosies trasē.

Miniralliju “Gulbis 2018” rīko SIA “Gulbenes Auto-Moto” sadarbībā ar Gulbenes novada domi un Latvijas Automobiļu federāciju.

Info: Dace Janova, minirallija “Gulbis 2018” preses sekretāre