Kuri ir galvenie pretendenti uz folkreisa ziemas kausu?

Foto: Kaspars Cikmačs, 4rati.lv

Situācija ar 3. marta Mūsas posma atcelšanu nozīmē, ka sestdien Vecpilī folkreisa dalībnieki sadalīs kopvērtējuma uzvaru un pārējās godalgas. Kuri sportisti cīnās par godalgām?

Teorētiskas iespējas sasniegt kopvērtējuma uzvaru šobrīd ir trim pilotiem – Mārim Zālītim (66 punkti), Artim Biezajam (61) un matemātiski arī Andim Dreimanim (50). Pārējiem izredžu uz pirmo vietu vairs nav, un pat aizķerties aiz pārējām trijnieka vietām ir sarežģīti.

Praksē gaidāms Zālīša un Biezā duelis par kopvērtējuma uzvaru. Pieci punkti ir laba starpība intrigai, šķiet, visu izšķirs Vecpils posma finālu fāze. Dreimanim kopvērtējuma uzvarai nepieciešams brīnums. Lai viņš sasniegtu pirmo vietu. Vienīgās iespējas, kā viņš var gūt kopvērtējuma uzvaru, ir uzvarot vai finišējot otrais sestdien Vecpilī. Uzvaras gadījumā Andim jācer, ka Zālītis nebūs augstāk par 14. vietu, bet Biezais ne augstāk par desmito pozīciju. Otrās vietas gadījumā Dreimani glābtu Zālīša palikšana bez punktiem un Biezā netikšana augstāk par 12. vietu. Scenāriji šķietami nereāli, vienīgi ar piebildi, ka folkreiss ne tādus brīnumus vien ir piedzīvojis.

Tāpat ir skaidrs, ka ne Māris, ne Artis vairs nevar izkrist no kopvērtējuma trijnieka, tātad divi medaļnieki jau ir zināmi.

Par trešo vietu vēl teorētiski cīņa, jo matemātika ļauj uz trijnieku cerēt vēl trim braucējiem – Viesturam Plētienam, Sandrim Vigulim un Kalvim Buģim. Pēdējiem diviem šīs cerības būs dzīvas tikai gadījumā, ja tiks sasniegta Vecpils uzvara (nevienam no abiem vēl nav nevienas posma uzvaras karjerā).

Tas, ka Vecpilī notiks izšķirošais posms, nozīmē, ka Junioru kausa uzvarētājs jau ir zināms – Mairis Vigulis pat nestartējot nebūtu apsteidzams.

Vairāk intrigas komandu vērtējumā, jo starp līderēm Kavita V un Autocross.lv Folkreisa komandu ir tikai 13 punkti no 37 pieejamajiem. Taču Kavita V ar Zālīti un Ivo Gabrānu būs spēcīgā sastāvā. Intrigu sagādā Garkalne Racing un Crazy Racing iespējas noķert Autocross.lv Folkreisa komandu cīņā par otro vietu.

Pēdējais posms ar sportiskajām intrigām!

Izmantotie resursi:
www.autocross.lv