Rovanpera Austrālijas rallijā būs vienīgais dalībnieks WRC2 klasē

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Somu autosportists Kalle Rovanpera šogad aizvadīs savas pirmās divas sacīkstes pasaules rallija čempionātā. Austrālijas posmā viņš būs vienīgais pilots, kurš startēs WRC2 klasē.

Jau nākamās nedēļas nogalē Velsas rallijā (“Dayinsure Wales Rally GB”) Rovanpera piedzīvos debiju pasaules čempionātā, kur startēs ar “M-Sport” rūpnīcā sagatavotu “Ford Fiesta R5” automobili. Šajā posmā WRC2 klasē viņam būs pamatīga konkurence, jo par uzvaru, pjedestālu un punktiem sacentīsies kopumā 24 ekipāžas.

No vadošajiem pilotiem, kuri startēs Velsā, jāizceļ Pontuss Tidemands, Eriks Kamilli, Tēmu Suninens, Kristians Ole Veibijs, Eivinds Brinildsens, Metjū Vilsons. Startēs arī igaunis Rauls Jētss, kā arī brits Toms Keivs, kurš, līdzīgi kā Rovanpera, tieši Latvijā savulaik uzsāka savu karjeru.

Tikmēr krasi pretēja situācija būs Austrālijas rallijā (“Kennards Hire Rally Australia”), kas notiks no 17. līdz 19. novembrim. Tur Rovanpera ar stūrmani Jonni Haltunenu būs vienīgie dalībnieki WRC2 klasē.

Atgādinām, ka šogad Rovanpera izcīnīja otro Latvijas rallija čempiona titulu pēc kārtas, bet šobrīd viņam jau apritējuši 17 gadi un sportists var uzsākt karjeru pasaules čempionātā. Nākamgad visticamāk redzēsim viņu “M-Sport” rūpnīcas komandas sastāvā, turpinot startēt WRC2 klasē ar R5 mašīnu. Velsas un Austrālijas ralliji būs pirmā iespēja novērtēt viņa ātrumu pasaules līmenī.

2017. gada pasaules rallija čempionātā WRC2 klasē titulu jau nodrošinājis zviedrs Pontuss Tidemands no “Škoda Motorsport” komandas.