WRC pilots Tanaks Sāremā rallija vadībā

Foto: OT Racing

Sāremā rallija ietvaros šovakar noslēgušies pirmie trīs ātrumposmi, pēc kuriem visai lielu pārsvaru izdevies iekrāt pasaules rallija čempionāta dalībniekam Otam Tanakam, kurš startē ar “Ford Fiesta RS WRC” automobili. Par viņa stūrmani šajā rallijā darbojas Georgs Gross.

Tanaks bija ātrākais visos trīs piektdienas ātrumposmos Sāremā salā. Pirmajā ātrumposmā “Kaugatoma/Grand Rose” (9.80 km) otro vietu ieņēma Latvijas pārstāvis Nikolajs Grjazins (“Škoda Fabia R5”), kamēr trešais bija Sīms Plangi (“Škoda Fabia R5”), kurš zaudēja vēl sekundi.

Otrajā ātrumposmā “Taritu 1/Zukker Disain” (9.95 km) otrais ātrākais bija Plangi, zaudējot Tanakam nepilnas desmit sekundes, bet trešo vietu ieņēma somu pilots Tomijs Tukiainens (“Škoda Fabia R5”), kurš uzvarētājam pazaudēja 14 sekundes. Tobrīd rallija kopvērtējumā Plangi pacēlās uz otro pozīciju, Egons Kaurs (“Ford Fiesta Proto”) uz trešo, bet Grjazins bija atkritis uz piekto vietu.

Diena noslēdzās ar ātrumposmu “Kuressaare/Kuressaare linn” (2.16 km), kur otrais bija Kaurs, atpaliekot 3 sekundes, bet vēl sekundi zaudēja Grjazins. Dienas izskaņā Tanakam ir 27 sekunžu pārsvars pār Kauru, tikai 0.2 sekundes tālāk seko Plangi, bet aiz pirmā trijnieka seko Tukiainens un Grjazins, kuri ir aptuveni 33 sekundes aiz līdera.

Ātrākie no latviešiem šobrīd ir Rolands Jaunzems/Ainārs Kalniņš (“Mitsubishi Lancer Evo VIII”), kuri ierindojas 16. vietā absolūtajā vērtējumā un piektajā vietā klasē. Guntis Lielkājis/Ivars Grošus (“Mitsubishi Lancer Evo IX”) atrodas 29. pozīcijā kopējā ieskaitē un devītajā vietā savā klasē, bet Edgars Balodis/Inese Akmentiņa (“Mitsubishi Lancer Evo VIII”) ir 38. vietā absolūti un 11. pozīcijā klasē. Viņi visi pārstāv EMV4 klasi. Mārtiņš Sesks/Andris Mālnieks (“Peugeot 208 R2”), kuri pretendē uz Igaunijas čempionu titulu, pēc pirmās dienas vien 67. vietā, savā EMV6 klasē ieņemot priekšpēdējo, devīto vietu. Tikmēr 148. vietu ieņem Lauris Bērziņš/Kristaps Bērziņš (“VW Golf”), kuriem 14. vieta EMV9 klasē.

Sestdien Sāremā rallijā jāveic vēl astoņi ātrumposmi.

Sāremā rallija “Top 10” rezultāti pēc 1. dienas:

REZULTĀTI