PROSPEED pilotu Remeņņiku dalībai ERC iedvesmojis Lukjaņuks

Foto: ru.motorsport.com

Latviešu komandas PROSPEED pilots Sergejs Remeņņiks šogad uzsāks dalību Eiropas rallija čempionātā (ERC), un krievu sportists atzīst, ka uz šādu soli viņu iedvesmojis Aleksejs Lukjaņuks.

Remeņņiks, kurš 2016. gadā kļuva par Krievijas rallija čempionu N4 ieskaitē, ieplānojis dalību visos šosezon gaidāmajos Eiropas čempionāta posmos, startējot ERC2 kategorijā. Viņa stūrmanis joprojām būs Marks Rozins, un cīņā sportisti dosies ar “Mitsubishi Lancer” automašīnu.

“Šosezon mēs piedalīsimies prestižākajā Eiropas rallija seriālā – ERC,” stāsta Sergejs Remeņņiks. “Brauksim ar N4 klases auto, ko jau esam labi iepazinuši. Izvērtējot savas spējas, pieejamo laiku un budžetu, izlēmām, ka šī klase mums ir vislabāk piemērota. Mūs iedvesmoja mūsu treneris Aleksejs Lukjaņuks, tāpat viņam ir liela pieredze, ar ko viņš labprāt dalās.”

Savā līdzšinējā autosportista karjerā Remeņņiks startējis arī autokrosā, kļūstot par Urālu reģiona čempionu, tāpat viņš ar panākumiem startējis rallija sacensībās Baltijas kausa un Eiropas kausa izcīņās.

“Mēs plānojam startēt visos šīs sezonas rallijos un ceram, ka mūsu plāni piepildīsies,” saka PROSPEED pilots Remeņņiks. “Šobrīd mēs veicam fiziskos treniņus un strādājam simulatorā. Lai nezaudētu iemaņas, vismaz reizi nedēļā cenšamies pabraukt trasē kaut vai pa ledu, jo grants ceļi pagaidām šeit Urālos vēl nav pieejami. Tāpat plānojam vairākas testu dienas pa grants ceļiem Latvijā, tāpat pirms pirmā posma būs iespēja patrenēties Azoru salās.”

Jau vēstīts, ka Eiropas rallija čempionāta pirmajā posmā būs pārstāvētas arī trīs citas latviešu komandas – “Sports Racing Technologies”, “ASRT” un “Neiksans Rally Sport”. Vienīgie latvieši uz starta gan būs tikai Ralfs Sirmacis un Artūrs Šimins, kuri startēs ar “Sports Racing Technologies” sagatavotu “Škoda Fabia R5”.

Izmantotie resursi:
www.fiaerc.com