Ekipāžas no Latvijas gatavojas startēt Somijas “SM Vaakuna” rallijā

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mazāk nekā divām nedēļām Somijā norisināsies “SM Vaakuna” rallijs , kur uz starta plāno iziet arī vairākas ekipāžas no Latvijas. Sacīkstes tiks aizvadītas 17. un 18. februārī.

“SM Vaakuna ralli 2017” reizē būs ne vien Somijas rallija čempionāta otrais posms, bet arī Baltijas rallija kausa izcīņas (“Baltic Rally Trophy”) sezonas atklāšanas sacensības. Līdz ar to tās iecerējuši apmeklēt arī sportisti no Baltijas valstīm.

Šobrīd sacensībām pieteicies 2015. gada Latvijas čempions rallijā Guntis Lielkājis un viņa stūrmanis Ivars Grošus (“Mitsubishi Lancer Evo IX”), kā arī latviešu komandas “Sports Racing Technologies” sportisti Nikolajs Grjazins un Jaroslavs Fjodorovs (“Škoda Fabia R5”).

Pirmo reizi Somijas rallija čempionā startēs 2016. gada Latvijas čempions Kalle Rovanpera. Jau ziņojām, ka izņēmuma kārtā 16 gadus vecajam pilotam atļauts startēt šajā čempionātā ar pilnpiedziņas auto jau šogad, ko Rovanpera arī steidz izmantot. Ar “Škoda Fabia R5” viņu redzēsim ne vien “SM Vaakuna ralli”, bet arī sezonas trešajā posmā “Tahko SM Ralli”, kas notiks 10. un 11. martā.

Šobrīd vēl nav skaidri Rovanperas tālākie plāni. Visai noteikti viņš izmantos iespēju braukt Somijas čempionātā, tomēr visticamāk arī mēģinās aizstāvēt pērn iegūto titulu Latvijas čempionātā.

Somijas rallija čempionātā pašlaik aizvadīts viens posms – janvāra beigās Lapzemē notikušais “Arctic Lapland Rally”, kur uzvaru guva Tēmu Asunmā (“Škoda Fabia R5”), aiz sevis atstājot Juhu Salo (“Peugeot 208 T16”) un Jusi Vainionpā (“Citroen DS3 R5”).

“SM Vaakuna ralli 2017” notiks divas dienas. Piektdien, 17. februārī risināsies pirmie divi ātrumposmi, bet sestdien, 18. februārī – vēl septiņi.

Šīs sacīkstes būs arī pirmais no pieciem šogad plānotajiem “Baltic Rally Trophy” posmiem. Plānots, ka sezona turpināsies ar ralliju “Talsi” un ralliju “Latvija”, bet noslēgsies ar diviem posmiem Lietuvā – “Lakes Rally Rokiškis” un “Rally Elektrenai”.