Baumaņi tiek pusfinālā, Ekstrems – pasaules čempions

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Vācijā, Esteringas trasē nedēļas nogalē aizvadīts FIA pasaules rallijkrosa čempionāta priekšpēdējais posms, kur 2016. gada titulu nodrošinājis Matiass Ekstrems, bet abi latvieši spēja nokļūt pusfinālā.

Pasaules čempionātā “SuperCar” klasē Jānis Baumanis pēc pirmās dienas ierindojās otrajā vietā, savukārt pēc četrām kvalifikācijas kārtām ieņēma ceturto pozīciju.

Pusfinālā “World RX Team Austria” pārstāvis startēja no pirmās rindas, bet vairāku sadursmju rezultātā atkrita uz ceturto vietu, pēc tam bija piektais, tad apdzina vienu no konkurentiem, finišējot ceturtajā vietā. Līdz iespējai tikt finālā ar to diemžēl nepietika.

Finālā pirmo reizi karjerā uzvarēja Kevins Ēriksons, aiz sevis atstājot Peteru Solbergu un Andreasu Bakerudu. Finišējot piektajā vietā, pasaules čempiona titulu nodrošinājis zviedrs Matiass Ekstrems no EKS RX vienības. Baumanis pirms noslēdzošā posma, kas notiks Argentīnā, ir devītais.

Eiropas čempionāta “Super 1600” klasē Artis Baumanis no “SET Promotion” komandas kvalifikāciju noslēdza piektais, bet pusfinālā ieņēma ceturto vietu, finālā netiekot. Finālā uzvarēja Kristians Žabo, kļūstot par 2016. gada čempionu. Baumanis sezonu noslēdzis piektajā vietā.