Baumanis un Nitišs Rīgas posma finālā netiek, pirmā uzvara Lēbam

Foto: Baumanis Motorsport

Pasaules rallijkrosa čempionāta Latvijas posmā šodien Biķernieku trasē “SuperCar” klases finālā neizdevās iekļūt neizdevās ne Reinim Nitišam, ne Jānim Baumanim. Tikmēr pirmo uzvaru karjerā tieši Rīgā izcīnīja leģendārais francūzis Sebastjēns Lēbs.

Šī diena Rīgā pienāca ar pamatīgu lietu un trešā kvalifikācijas kārta norisinājās visai spēcīgu nokrišņu apstākļos. Latviešiem tas par sliktu nenāca – Baumanim savā braucienā izdevās uzvarēt, kamēr Nitišs ierindojās otrajā vietā. Ceturtajā kārtā, kad lietus bija mitējies, mūsējiem rezultāti vājāki – Baumanis palika pēdējais, kamēr Nitišam šoreiz trešā vieta.

Uz pusfinālu cīņām Latvijas pārstāvji devās cerīgā noskaņojumā – pēc četrām kvalifikācijas kārtām Baumanis ierindojās septītajā vietā, kamēr Nitišs bija vienpadsmitais. Par uzvarētāju summā kļuva Johans Kristofersons, kamēr līdz pusfinālam netika tādas autosporta zvaigznes kā Peters Solbergs un Kens Bloks.

Abi latvieši startēja pirmajā pusfinālā. Baumanis pēc starta iekārtojās trešajā pozīcijā, uz brīdi pat bija nonācis priekšā Sebastjēnam Lēbam, bet pirmo apli nepabeidza, izstājoties ar nolauztu stūres stieni. Nitišs startā pirmajā līkumā nedaudz saslīdēja pēc cīņas ar Baumani un palika pēdējais, finišējot piektajā vietā.

Finālā iekļuva Lēbs, kurš guva uzvaru, un aiz viņa finišējušie Kristofersons un Timijs Hansens. Otrajā finālā ātrākie trīs bija pasaules čempionāta līderis Matiass Ekstrēms, Timurs Timerzjanovs un Andreass Bakeruds.

Izšķirošajā cīņā Lēbs startā pārņēma vadību un noturēja to līdz finišam, mitrajā trasē veicot ļoti pārliecinošu braucienu. Sportistam turklāt šī ir pirmā uzvara pasaules rallijkrosa čempionātā. Uz pjedestāla tika arī sezonas līderis Ekstrēms, kā arī Hansens, bet aiz “Top 3” finišēja Bakeruds un Kristofersons, kamēr Timerzjanovs izstājās pēc avārijas pirmajā līkumā.

Fināla rezultāti:

Vieta Pilots Rezultāts
1. Sebastjēns Lēbs 05:27.665
2. Matiass Ekstrēms 05:29.970
3. Timijs Hansens 05:33.094
4. Andreass Bakeruds 05:38.769
5. Johans Kristofersons 05:42.416
6. Timurs Timerzjanovs Izstājās