Kajetanovičs un Sirmacis piesakās cīņai “Rally Liepāja”

Foto: fiaerc.com

Tuvojas tas brīdis, kad Latvijā tiks aizvadīts 2016. gada Eiropas rallija čempionāta posms – ziemā pārceltais “Rally Liepāja”. Šobrīd sacīkstēm jau pietikušās pirmās ekipāžas.

Kā pirmais dalībai Latvijas posmam pieteicās pašreizējais Eiropas čempions un 2016. gada sezonas līderis Kajetans Kajetanovičs (“Ford Fiesta R5”). Polis šogad startējis sešos no aizvadītajiem septiņiem posmiem, taču tikai pagājušās nedēļas nogalē notikušajā “Rajd Rzeszow” asfalta rallijā savā dzimtenē spēja gūt pirmo uzvaru sezonā.

Čempionāta kopvērtējumā “Lotos Rally Team” pilota pārsvars pār sekotājiem iespaidīgs – Aleksejs Lukjaņuks zaudē jau 76 punktus, turklāt atraktīvais krievu pilots nesen paziņoja, ka šobrīd ekipāžai trūkst līdzekļu startam sacīkstēs, un arī rallijam Liepājas apkaimē viņš vēl nav pieteicies.

Lukjaņuks nestartēja Polijas posmā, tāpat kā latvietis Ralfs Sirmacis, kurš no krievu sportista kopvērtējumā atpaliek nieka 5 punktus, ieņemot trešo vietu. Ja ne par titulu, tad vicečempiona nosaukumu Sirmacis visai noteikti šogad var pacīnīties. Vēl pērn viņš kļuva par Eiropas vicečempionu starp junioriem un izcīnīt otro vietu “lielajā” čempionātā jau gadu vēlāk būtu liels solis uz priekšu.

Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins (“Škoda Fabia R5”) ir viena no tām ekipāžām, kas jau šobrīd apstiprinājusi dalību “Rally Liepāja” un līdz ar to izrādījusi gatavību sacensties ar pašreizējo čempionu Kajetanoviču savās mājās. “Sports Racing Technologies” komanda Latvijas posmam pieteikusi arī igauni Raulu Jētsu (“Škoda Fabia R5”) un zem Latvijas karoga braucošo “ERC Junior” ieskaites dalībnieku Nikolaju Grjazinu (“Peueot 208 R2”), kurš sestdien kļuva par ERC3 klases uzvarētāju Polijas posmā “Rajd Rzeszow”.

Nākamais Eiropas čempionāta posms no 26. līdz 28. augustam notiks Čehijā (“Barum Czech Rally Zlin”), bet pēc tam sekos Latvijas posms, kas pirmo reizi būs grants rallijs, un notiks no 16. līdz 18. septembrim.

“Rally Liepāja” provizoriskais dalībnieku saraksts >>