Artis Baumanis aizvadīs pilnu sezonu Eiropas rallijkrosa čempionātā

Foto: Vitaly Blishunov

Savām pirmajām sacensībām 2016. gada FIA Eiropas rallijkrosa čempionātā cita starpā patlaban gatavojas arī 2015. gada “Rallycross Challenge Europe” vicečempions – latviešu autosportists Artis Baumanis.

Kamēr Arta brālis Jānis šajā sezonā pārstāvēs “World RX Team Austria” vienību pasaules rallijkrosa čempionāta “Supercar” klasē, Artis ieņems viņa vietu somu komandas “SET Promotion” sastāvā un brauks ar “Renault Twingo” sacīkšu mašīnu.

“Aizvadīšu pilnu sezonu Eiropas čempionāta S1600 klasē. Braukšu somu komandā “SET Promotion”, kurā pagājušogad brauca Jānis un izcīnīja čempiona titulu. Līdz ar to mēs esam pārliecinājušies, ka šīs mašīnas ir ļoti ātras un konkurētspējīgas,” pirms sezonas ievadposma Portugālē stāsta Artis.

Kopumā FIA Eiropas čempionātā šogad iekļauti seši posmi, no kuriem pirmais tiks aizvadīts jau šajā nedēļas nogalē, no 15. līdz 17.aprīlim Montalegres trasē Portugālē. Pēc tam sekos Lidenhillas trase Lielbritānijā, Holjes trase Zviedrijā, Lohīkas trase Francijā, Barselonas trase Spānijā, un Esteringa, Vācijā.

Artis Baumanis atzīst, ka pirms sezonas sākuma satraukums ir, taču viņaprāt tas ir tikai saprotami, turklāt dod papildus motivāciju koncentrēties un noskaņoties sacensībām.

“Pirms sezonas esam aizvadījuši divus testus Vācijas trasē un Lielbritānijā, un kopā ar komandu esam ļoti apmierināti ar mašīnas uzlabojumiem. Protams, pirms sacensībām ir stresiņš, taču tas ir tikai normāli; manuprāt tas tikai palīdz koncentrēties un iespējami labi sagatavoties braucieniem,” pozitīvi noskaņots ir Artis Baumanis.

Informāciju sagatavoja:
Baumanis Motorsport