Māris Neikšāns plāno ar savu auto startēt rallijos ASV

Foto: facebook.com/tomasz.dudek.319

Aizvadījis “Rally America” čempionāta posmu “100 Acre Wood Rally”, kas norisinājās aizvadītās nedēļas nogalē, Māris Neikšāns izteicis vēlmi jau šogad uz Ameriku nogādāt pats savu mašīnu un pacīnīties par augstākajām vietām.

Pirms dažām nedēļām Neikšāns sēdās pilota krēslā un izcīnīja otro vietu rallija sacīkstēs Kanādā, savukārt pagājušās nedēļas nogalē “100 Acre Wood Rally” sacensībās pildīja stūrmaņa pienākumus poļu braucējam Arekam Bialobrzeskim. Latvietim tas bija pirmais starts ASV.

Diemžēl rallijs sākās ar neveiksmi, jo jau testu laikā “Subaru Impreza” automašīnai radās problēmas ar motoru. No Ņujorkas uz Misūrī tika izsūtīts jauns dzinējs, tomēr tas nozīmēja, ka sacensību pirmā diena ir jāizlaiž.

Pirmie deviņi ātrumposmi Bialobrzeskim/Neikšānam gāja secen, kas nozīmēja, ka par rezultātu kopvērtējuma cīnīties nebūs iespējas. Tomēr mašīna tika sagatavota uz rallija otro dienu, un tā tika aizvadīta pilnvērtīgi.

Par “100 Acre Wood Rally” uzvarētāju kļuva slavenais mototriku meistars un rallija braucējs Treviss Pastrana. Vēl pirms pēdējā ātrumposma vadībā bija izvirzījies Deivids Higinss, tomēr, šķērsojot peļķi, tika radīti bojājumi mašīnai, kas nozīmēja zaudētu laiku un arī uzvaru.

Māris Neikšāns, pēc dalības šajās sacensībās, sociālajos tīklos jau izteicis vēlmi atvest uz ASV savu rallija mašīnu. Sportists plāno pievērsties tās pielāgošanai “Open National” klases noteikumiem, lai ar tādiem pilotiem kā Pastrana un Higinss varētu pacīnīties par uzvarām un pjedestāliem “Rally America” sacensībās. Neikšāns pieļauj iespēju, ka tas varētu notikt jau šīs sezonas otrajā pusē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *