“Hyundai” būvē R5 rallija auto un cer konkurēt ar “Škoda”

Foto: rallye-magazin.de

“Hyundai” rallija komanda prezentējusi savu pirmo R5 klases sacīkšu auto, ar ko nākotnē plānots sastādīt konkurenci šī brīža vadošajai WRC2 vienībai “Škoda”.

Lai gan “Skoda i20 R5” rallija mašīna jau prezentēta, darbs pie tās izstrādes turpināsies un plānots, ka homologācijas procesu tā izies tikai 1. jūlijā. Mašīna tiek radīta Andreā Adamo pārraudzībā un tā esot daļa no rūpnīcas piecgades plāna rallija sacensībās.

“Jau vairākus mēnešu strādājam ar šo auto,” saka Mišels Nandāns, “Hyundai Motorsport” tehniskais direktors. “Tāpat kā WRC modelis, arī R5 auto radīts uz “i20″ piecu durvju versijas bāzes. Abām mašīnām ir līdzīgi tehniskie komponenti. R5 konstruēšana ir liels izaicinājums, jo modelim uzreiz jābūt uzticamam un ātram – pēc tam to attīstīt būs ļoti maz iespēju.”

Acīm redzot, rallijā jaunais “Hyundai i20 R5” pirmo reizi varētu parādīties 2016. gada vasaras vidū.

Mērķis esot jau 2016. gadā saražot 20 šādas automašīnas, jo tās būs pieejamas ne vien “Hyundai Motorsport” vajadzībām, bet arī privātajiem braucējiem un komandām.

Paredzams, ka “Hyundai i20 R5” pirmais pilots būs holandietis Kevins Abrings, kurš jau šogad bija “Hyundai” WRC komandas testpilots un piedalījās atsevišķos pasaules čempionāta posmos ar “Hyundai i20 WRC”.

“Hyundai” arī paziņojusi par ieceri konstruēt R3, R2 un R1 klašu rallija mašīnas.

Izmantotie resursi:
www.rallye-magazin.de

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *