Svilis un Berķis Vācijā tomēr nestartēs, priekšā grūti ātrumposmi

Foto: Paula Nikola Pūre

Šodien Vācijā startē Eiropas kausa izcīņas sacensības “Internationale ADMV-Lausitz-Rallye”, kurās startēs arī vairākas ekipāžas no Latvijas. Diemžēl daži sportisti, lai gan bija pieteikušies dalībai, no došanās uz Vāciju tomēr atteikušies.

Galvenie favorīti no latviešiem pieteikumu sarakstā bija Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis, kuri šajā rallijā braukuši jau vairākas reizes, arī kāpuši uz goda pjedestāla. Tomēr kļuvis zināms, ka šī komanda uz Vāciju citu prioritāšu dēļ šoreiz nav aizbraukusi.

Tāpat sarakstā bija Jānis Berķis/Edgars Čeporjus, tomēr Latvijas rallija čempionāta finālposmā “Rallijs Latvija 2015” viņi avarēja un šī iemesla dēļ Lauzicas rallijā nepiedalīsies.

No latviešu sportistu pilnpiedziņas ekipāžām uz starta stāsies tikai Aleksandrs Grīva/Jānis Veilands, kuri startēs ar “Mitsubishi Lancer Evo VII”. Ekipāžu apkalpos Anda Neikšāna komanda “Dynamic Sport”.

Svarīgs šis starts būs “Dynamic Sport” braucējiem Daņilam Belokoņam/Tomam Freibergam, kuri uz Vāciju devās, lai pirmo reizi sacīkšu režīmā izmēģinātu jauno “Ford Fiesta R2” turbo automašīnu. Freibergs Lauzicas rallijā braucis jau iepriekš, kamēr Belokoņam tas būs pirmais starts šajā rallijā, tomēr ir skaidrs, ka vienkārša šī sacīkste viņiem nebūs.

Toms Freibergs stāsta, ka tas varētu būt viens no sarežģītākajiem, ja ne pats sarežģītākais rallijs šosezon. Vācieši esot pacentušies, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, ātrumposmi ir mainījušies. Liela daļa dopu pilnīgi jauni, segums ļoti mainīgs un mānīgs – no smilšaina līdz asfaltam un uzbērtiem oļiem.

Tikmēr Māra Neikšāna komandā “Neiksans Rally Sport” brauks krievu sportisti Leonīds Vilde/Dmitrijs Čumaks ar “Mitsubishi Lancer Evo X”.

Ātrumposmi notiks divas dienas – pirmie četri šodien, 30. oktobrī, bet pārējie deviņi sestdien, 31. oktobrī.

Tiešsaistē rallija rezultātiem līdzi varēs sekot ŠEIT >>.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *