Ribu lūzumu piedzīvojušais Ostbergs cer atgriezties uz Korsikas ralliju

Foto: wrc.com

Norvēģis Madss Ostbergs, trīs nedēļas pēc piedzīvotā ribu lūzuma Austrālijas rallija trases pierakstīšanas laikā, cer atgriezties trasē uz pasaules čempionāta nākamo posmu, kas no 1. līdz 4. oktobrim notiks Francijā.

Korsikas salā gaidāmais “Tour de Corse 2015” rallijs būs sezonas 11. posms. Šis būs asfalta rallijs un izcelsies ar to, ka ātrumposmu būs salīdzinoši maz, taču tie visi būs ļoti gari. Katrā no trim sacensību dienām tiks veikti vien trīs ātrumposmi, bet to garums svārstīsies no 29 km līdz pat 48 km.

“Citroen” komandu pārstāvošais Ostbergs nevarēja piedalīties Austrālijas WRC posmā, jo stenogrammas veidošanas laikā sadūrās ar kādu smago mašīnu. Sportists negadījumā lauza ribas, taču šobrīd jau runā par vēlmi atgriezties sacīkstēs.

“Protams, es saprotu, ka atgriezties uz Korsikas ralliju būtu grūti, bet esmu drošs, ka mēs to varam izdarīt,” viņš saka. “Es jūtos labāk. Šonedēļ jau varēju sākt normāli darīt savas ikdienas lietas. Pavisam noteikti, man kļūst labāk. Taču pirmās desmit dienas vajadzēja atpūsties. Tagad seko ārstniecības process un esmu sācis vairāk kustēties. Lūzuma vietā aizvien ir stīva un liek justies kā vecam vīram.”

Lēmums par to, vai Ostbergs piedalīsies Francijas posmā, tiks pieņems šo piektdien.

“Testi būs pirmā reize, kad atgriezīšos pie auto stūres pēc avārijas,” stāsta Ostbergs. “Tad arī redzēsim, vai esmu gatavs rallijam. Šobrīd komandā to vēl neesam izlēmuši, taču gribu piedalīties gaidāmajā rallijā un esmu par visiem 100% motivēts. Šobrīd šķiet, ka tas varētu būt iespējams, taču pilnībā to zināšu tikai pēc tam, kad būšu pabraucis ar mašīnu.”

Austrālijā Ostberga vietā startēja francūzis Stefans Lefevrs, kurš WRC klasē būs uz starta arī Korsikā.

Sezonas kopvērtējumā Ostbergs ieņem ceturto vietu un turpina cīņu par iekļūšanu “Top 3”.

Izmantotie resursi:
www.wrc.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *