Nākamā gada Krievijas rallija čempionātā iekļauti seši posmi

Foto: Sergejs Beļjakovs (motorsport.com)

Krievijas automobiļu federācijas (RAF) sporta padome publicējusi provizorisko 2016. gada Krievijas rallija čempionāta kalendāru.

2016. gada Krievijas čempionāta kalendārā iekļauti seši posmi, bet kopvērtējuma ieskaitē plānots vērtēt četrus labākos katra sportista rezultātus.

Kalendārs veidots pēc principa “viena sacīkste mēnesī”. Tas arī nozīmē, ka pēc otrā posma gaidāms četru mēnešu pārtraukums, bet starp pārējiem posmiem būs aptuveni mēneša pārtraukums.

Pirmie divi būs ziemas posmi – rallijs “Karelija”, kas notiks noslēgsies 17. janvārī un rallijs “Peno”, kas finišēs 14. februārī. Pēc tam sekos pirmais vasaras posms – rallijs “Belije noči”, kas beigsies 26. jūnijā. Rallijs “Ekover” sekos 24. jūlijā, bet rallijs “Gukovo” noslēgsies 21. augustā. Sezona finišēs ar ralliju “Predgorja Kavkaza/Adigeja” 25. septembrī.

No nākamā gada Krievijas rallija čempionātā atcelts pusotrs koeficients pēdējam sezonas posmam, līdz ar to visos rallijos sportisti cīnīsies par vienādu punktu skaitu. Tikmēr Krievijas kausa izcīņas un Krievijas rallija čempionāta posmi visi notiks atsevišķi.

Jāpiemin, ka Krievijas čempionāta posmos dažkārt piedalās arī Latvijas rallija komandas un latviešu sportisti.

2016. gada Krievijas rallija čempionāta provizoriskais kalendārs:

Posms Rallijs Norises laiks
1. Karelijs (Карелия) 14.-17. janvāris
2. Peno (Пено) 11.-14. februāris
3. Belije noči (Белые ночи) 23.-26. jūnijs
4. Ekover (Эковер) 21.-24. jūlijs
5. Gukovo (Гуково) 18.-21. augusts
6. Predgorja Kavkaza/Adigeja (Предгорья Кавказа/Адыгея) 22.-25. septembris

Izmantotie resursi:
www.ru.motorsport.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *