Ožjē izdodas novaldīt auto bīstamā momentā treniņā Austrālijā

Foto: wrc.com

“Volkswagen” pilots Sebastjēns Ožjē šorīt Austrālijā uzrādījis ātrāko laiku “shakedown” treniņsesijā pirms kārtējā pasaules rallija čempionāta posma, piedzīvojot arī kādu bīstamu momentu.

Francūzis, kurš šonedēļ var nodrošināt 2015. gada WRC titulu, jau trešo pēc kārtas, 4.98 km garajā testu ātrumposmā “Hydes Creek” jau pirmajā līkumā gandrīz apgāzās uz sāniem, paliekot braucam ar diviem riteņiem. Sportistam izdevās ātri noreaģēt un izvairīties no kūleņa, turklāt pēc tam savā pēdējā, ceturtajā braucienā arī sasniegt ātrāko rezultātu.

“Tas bija neliels triks uz diviem riteņiem,” jokojot skaidroja Ožjē. “Tas bija garš labais līkums un, iebraucot tajā, es biju pārāk lēns, jo bremzēju par ātru. Biju par tuvu iekšmalai un, uzbraucot uz apmales, mašīna palika uz diviem riteņiem. Par laimi, nostrādāja reflekss pagriezt stūri uz otru pusi, tāpēc mašīna nonāca atpakaļ uz četriem riteņiem un apgriezās par 360 grādiem.”

1.1 sekundi no Ožjē atpalika komandas biedrs Andreass Mikelsens, bet trešais “Volkswagen” pilots Jari-Mati Latvala uzrādīja trešo labāko rezultātu.

Savukārt “Citroen” braucējs Madss Ostbergs, pēc trases pierakstīšanas laikā piedzīvotās sadursmes ar kravas auto, spiests atteikties no starta Austrālijas rallijā. Ekipāžas sportisti nav guvuši nopietnas traumas un uz nākamo posmu atkal būs ierindā.

Tikmēr Ots Tanaks treniņa laikā stūrmaņa krēslā ļāva izvizināties Austrālijas “Ironwoman” čempionei Kortnijai Hankokai, kura viņam un vēl dažiem WRC pilotiem pirms tam pasniedza sērfinga nodarbību. Tanaks “shakedown” sesijā bija sestais ātrākais.

Austrālijas rallija “shakedown”:

Vieta Pilots Auto Rezultāts
1. Sébastien Ogier Volkswagen Polo R 2min 49.4sec
2. Andreas Mikkelsen Volkswagen Polo R 2min 50.5sec
3. Jari-Matti Latvala Volkswagen Polo R 2min 51.0sec
4. Kris Meeke DS 3 2min 51.5sec
5. Thierry Neuville Hyundai i20 2min 51.6sec
6= Dani Sordo Hyundai i20 2min 51.9sec
6= Ott Tänak Ford Fiesta RS 2min 51.9sec
8. Hayden Paddon Hyundai i20 2min 52.0sec
9. Elfyn Evans Ford Fiesta RS 2min 52.1sec
10. Stéphane Lefebvre DS 3 2min 53.4sec

Izmantotie resursi:
www.wrc.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *