Solbergs vēl Dakarā nestartēs, domā par atgriešanos WRC

Foto: planetemarcus.com

Pasaules rallijkrosa čempionāta līderis Peters Solbergs nākamgad vēl neplāno piedalīties slavenajā Dakaras rallijmaratonā, lai gan šāda informācija iepriekš izskanēja. Tikmēr sportists jau šogad varētu piedalīties kādā WRC posmā.

Interesi par Dakaru izrādījuši dažādi bijušie rallija piloti un Solbergs ir viens no viņiem. Norvēģa vārds tika saistīts ar “Peugeot” komandu, kas atgriezusies Dakarā un cer tuvākajā nākotnē atkārtot savulaik sasniegtos rezultātus pasaulē grūtākajās autosacīkstēs.

“Nākošgad tas nenotiks,” runājot par savu iespējamo dalību Dakaras rallijā, saka Peters Solbergs. “2016. gadā komandai jau ir piloti un mana prioritāte šobrīd ir rallijkross. Dakara ir kas tāds, ko vienmēr esmu vēlējies un būtu jauki, ja to varētu piepildīt jau nākošgad, taču mēģināšu 2017. gadā. Redzēsim.”

Pērn Solbergs kļuva par pasaules čempionu rallijkrosā un arī šobrīd ir līderis kopvērtējumā, lai gan pēdējā laikā bieži ļauj uzvarēt citiem sportistiem.

Solbergs neslēpj, ka aizvien jūtas sarūgtināts par to, ka “Citroen” rūpnīca pārtrauca ar viņa komandu sadarbību pērnā gada nogalē.

“Vienmēr ir labāk, ja tevi atbalsta kāds auto ražotājs,” saka Solbergs. “Kad tu reklamē “Citroen” vislabākajā veidā un tad pēkšņi vairs nesaņem nekādu palīdzību, tas tevi nepadara īpaši priecīgu. Sadarbība tika pārtraukta pēkšņi. Tas bija šoks. Un tas nostādīja mani grūtā situācijā.”

Tikmēr vairāki avoti presē, arī franču “L’Equipe”, vēsta, ka Solbergs, iespējams, šogad startēs pasaules rallija čempionāta posmā Lielbritānijā. Šī sacīkste Solbergam ir īpaši tuva, jo Lielbritānijas rallijā viņš no 2002. līdz 2005. gadam uzvarējis četras reizes pēc kārtas.

Šogad Lielbritānijas WRC posms notiks no 12. līdz 15. novembrim, divas nedēļas pirms pasaules rallijkrosa čempionāta noslēguma.

Izmantotie resursi:
www.lequipe.fr

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *