Volvers skaidro avārijas iemeslus “Rally Talsi” devītajā ātrumposmā

Vienu no smagākajiem negadījumiem “Rally Talsi” sacensībās piedzīvoja 16 gadus jaunā igauņu sportista Karla Martina Volvera ekipāža. Pēc ietriekšanās kokā cieta viņa stūrmanis Marguss Joerands, kurš guva lāpstiņas lūzumu un tika nogādāts slimnīcā.

Abi sportisti kopā startē trešo sezonu. Iepriekšējā gadā, kas bija Volvera pirmā lielā sezona rallijā, novecojušo “Ford Focus” bieži nomocīja tehniskas problēmas, taču tajā pašā laikā bija redzams, ka pilots ir talantīgs, jo nereti spēja sasniegt ļoti labus laikus ātrumposmos. Tiesa, no 12 aizvadītajiem rallijiem finišēt izdevās tikai vienreiz, kad tika gūta uzvara savā klasē.

Šogad Volvers pievienojies latviešu komandai ASRT un startē ar plaši atzīto “Peugeot 208 VTi R2” automobili. Pirmie pjedestāli jau gūti un arī “Rally Talsi” sacensībās ekipāža cīnījās par augstākajām vietām (tas viņiem bija pirmais grants rallijs ar jauno mašīnu), kad 13.08 km garajā devītajā ātrumposmā notika smags negadījums.

“Vietā, kur avarējām, atradās bremzēšanas rezultātā atstātas sliedes,” portālam “4rati.lv” skaidro Volvers. “Es griezu līkumā, bet tā vidū mašīnas aizmugure nedaudz izslīdēja, aizķēra šīs risas, riepa iestrēga grantī. Mašīna apmeta kūleni un mēs ietriecāmies kokā, piezemējoties uz jumta.”

Pēc avārijas ātrumposms pat tika apturēts, jo trasē devās mediķu auto. Sākotnējā informācija liecināja, ka auto, iespējams, ielidojis skatītājos, tomēr rallija fanu vidū cietušo nav. Izrādījās gan, ka ārstu palīdzība patiešām ir nepieciešama, tomēr nevis līdzjutējiem, bet gan ekipāžas stūrmanim Margusam Joerandam.

“Kad izkāpām ārā, prasīju savam stūrmanim, vai viņš jūtas labi,” atceras Volvers. “Tomēr viņš teica, ka sāp plecs. Jā, viņš šajā avārijā salauza savu plecu. Ar mani viss bija kārtībā. Pēc tam pieskrēja skatītāji un palīdzēja mums apgāzt mašīnu atpakaļ uz riteņiem.”

Volvers arī atzīst, ka šī bija viņa lielākā avārija karjerā

Volvera pārstāvētajā LRC3 grupā Talsos uzvaru guva Vasīlijs Grjazins/Dmitrijs Ļebediks, kuri par 31 sekundi apsteidza Ralfu Sirmaci/Artūru Šiminu, bet trešajā vietā, 43 sekundes aiz uzvarētājiem, finišēja Emīls Blūms/Reinis Vilsons.

Volvers/Jeorands cer atgriezteis uz starta Igaunijas čempionāta posmā “Harju Rally”, kas notiks jau nākamās nedēļas nogalē. Tomēr tajā pašā laikā komanda vēl šaubās, jo mašīnai nepieciešams pamatīgs remonts – ir salauzts drošības karkass un citi bojājumi, taču finansiālie līdzekļi ir ierobežoti.

Teksts: 4rati.lv
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *