Rallija leģenda Lēbs ar uzvaru sāk jauno WTCC sezonu

Deviņkārtējais WRC čempions Sebastjēns Lēbs svētdien Argentīnā uzvarēja vienā no pasaules salonautomobiļu čempionāta (WTCC) finālbraucieniem.

Pirmajā sacīkstē “Autodromo Termas de Rio Hondo” trasē Lēbs startēja no trešās pozīcijas, noturēja to pirmajā līkumā, kā arī visas atlikušās sacīkstes daļā. Priekšā viņam finišēja tikai “Citroen” komandas biedri Hosē Marija Lopess, kurš ir pašreizējais WTCC čempions, un Ivans Mulērs, kura kontā ir vairāki izcīnīti WTCC tituli.

Otrajā sacīkstē Lēbs startēja astotais, tomēr jau otrajā aplī, kad “Citroen” ceturtais pilots Ma Kvings Hua izbrauca ārpus trajektorijas, spēja pārņemt vadību. Lai gan Lēbam autošosejā ir salīdzinoši daudz mazāka pieredze, viņš veiksmīgi noturēja aiz muguras vietējo varoni Lopesu, kurš bija nonācis otrajā vietā, pat spējot izveidot pārsvaru.

Jāpiemin, ka otrajā braucienā jau sākumā notika vairākas sadursmes, kā dēļ trasē uz laiku devās drošības mašīna.

Pēc aizvaītā pirmā posma, ko klātienē noskatījās ap 40 tūkstošiem cilvēku, Lēbs ierindojas otrajā pozīcijā kopvērtējumā, tikai 5 punktus aiz līdera Lopesa.

Šogad Lēbs WTCC startē otro sezonu. Debijas gadu viņš noslēdza trešajā vietā kopvērtējumā, uzvarot divās sacīkstēs. Argentīnas posmā 2014. gadā Lēbs finālbraucienos ierindojās ceturtajā un sestajā vietā. Šoreiz trešā un pirmā vieta.

Intervija ar Lēbu pēc uzvaras 2. braucienā (angļu valodā):

Teksts: 4rati.lv
Foto: touringcartimes.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *