Tanaks izstrādājis stratēģiju nākamajiem WRC posmiem

Pēc izcīnītās ceturtās vietas pasaules rallija čempionāta otrajā posmā Zviedrijā, igaunis Ots Tanaks jau izvirzījis mērķus nākamajām sacīkstēm.

Līdzīgā tempā viņš cer startēt arī dažos nākamajos WRC posmos, bet pēc tam kāpināt ātrumu, lai sasniegtu vēl augstākus rezultātus, tajā pašā laikā cenšoties izvairīties no rupjām kļūdām.

“Rally Sweden” Tanakam iesākās neveiksmīgi – jau pašā sākumā viņš pieļāva kļūdu, izbrauca ārpus trases un zaudēja apmēram 20 sekundes.

“Pieļāvu kļūdu otrajā ātrumposmā, kas savukārt izjauca manu ritmu,” stāsta Tanaks. “Tobrīd nolēmām, ka jāsper solis atpakaļ, jābrauc mazliet lēnāk un iepriekšējais ātrums jāatgūst panāpeniski. Līdz priekšā braucošajiem bija ievērojams atstatums, tāpēc nolēmām netrakot. Tas bija pareizs lēmums.”

Montekarlo rallijā, kas bija WRC sezonas pirmais posms, izbraukšana no trases Tanakam beidzās ar zaudētām 18 minūtēm un izcīnītu 18. vietu. Zviedrijā gūtā ceturtā pozīcija viņam ir labs pamudinājums cerēt uz spožāku nākotni sezonas turpinājumā.

“Vēl pāris rallijus būtu jāaizvada bez lielām problēmām, tā kā šoreiz, un tad varēsim sākt domāt par vēl ātrāku braukšanu,” cerību pilns saka Tanaks, kurš šogad atgiezies “M-Sport” komandas sastāvā pēc divu gadu pārtraukuma.

Šobrīd pasaules čempionāta kopvērtējumā Tanaks ierindojas septītajā pozīcijā, kamēr līderis ir Sebastjens Ožjē no Francijas, kurš uzvarējis abos pirmajos sezonas posmos.

Tanaka kļūda Zviedrijas rallijā:

WRC kopvērtējums:

Vieta Pilots Punkti
1 Sebastien Ogier 53
2 Thierry Neuville 30
3 Andreas Mikkelsen 30
4 Jari-Matti Latvala 19
5 Mads Ostberg 14
6 Elfyn Evans 14
7 Ott Tanak 12
8 Hayden Paddon 10
9 Kris Meeke 10
10 Daniel Sordo 8
11 Martin Prokop 6
12 Sebastien Loeb 6
13 Yuriy Protasov 2

Teksts: 4rati.lv
Foto: zimbio.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *