Publicēts ERC kopvērtējums pēc “Rally Liepāja”

Šodien Eiropas rallija čempionāta organizatori publiskoja oficiālo kopvērtējumu pēc otrā posma, kas aizvadītās nedēļas nogalē notika Latvijā. Polis Kajetans Kajetanovičs joprojām saglabā līderpozīcijas.

Lai gan “Rally Liepāja” uzvaru svinēja Kreigs Brīns, šobrīd “Peugeot Rally Academy” komandas pilots ieņem otro vietu kopvērtējumā – viņam neveiksmīgs izvērtās sezonas pirmais posms “Jannerrallye”, kas notika Austrijā. Savukārt “Lotos Rally Team” pilots Kajetanovičs Austrijā guva uzvaru, bet Brīns toreiz izstājās.

Pašlaik Kajetanoviča kontā 45 punkti, bet Brīnam 40, tāpat kā trešajā vietā esošajam Robēram Konsani, kurš sezonu iesācis ar stabiliem punktiem abos posmos.

Šobrīd ceturto vietu ieņem Aleksejs Lukjaņuks, kuram “Jannerralye” padevās veiksmīgāks, tomēr arī Latvijā pēc avārijas izdevās izcīnīt punktus. Krievu sportistam šobrīd 32 punkti. Savukārt ar 28 punktiem piekto vietu ieņem Latvijas komandas ASRT pilots Sīms Plangi, kuram seko lietuvietis Dominiks Butvils ar 23 punktiem.

No Latvijas braucējiem kopējā ieskaitē visaugstāk šobrīd Mārtiņš Svilis, kurš startējis tikai “Rally Liepāja” un ticis pie 15 punktiem. Jānis Vorobjovs ar 6 punktiem ieņem 13. vietu, bet Ralfs Sirmacis ar 2 punktiem ir astoņpadsmitais.

Tajā pašā laikā ERC2 čempionātā līderis pēc diviem posmiem ir ungārs Davids Botka, kuram seko Vojtehs Stajfs un Plangi. Svilis šajā čempionāta ieskaitē ir piektais, bet Vorobjovs – septītais.

ERC Junioru čempionātā, kura ietvaros Latvijā notika pirmais posms, trešo vietu ieņem Sirmacis, kamēr vadībā Emīls Bergkvists, bet otrais ir Jans Stīvs Roklands.

Par 2015. gada ERC “Ice Master” čempionu jau kronēts Kajetanovičs, kura kontā 238 punkti. Ar 166 punktiem otrajā vietā palicis Lukjaņuks, bet trešais – Brīns. Astoto vietu šajā vērtējumā ieņēmis Sirmacis, 12. vietā ierindojas Vorobjovs, bet 15. vietā – Emīls Blūms.

ERC2 komandu ieskaitē pašlaik trešo vietu ieņem “Vorobjovs Racing”, bet ERC3 ieskaitē trešajā vietā ir “Sports Racing Technologies” vienība, kas aizvadīs pilnu ERC Junioru čempionāta sezonu.

ERC kopvērtējumi >>

Teksts: 4rati.lv
Foto: Dace Janova (4rati.lv)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *