Krūda Lapzemes rallija pēdējā ātrumposmā zaudē uzvaru

Aizvadītajās brīvdienās notika ne vien Latvijas un Igaunijas, bet arī Somijas rallija čempionāta pirmais posms. Tas tradicionāli sākās ar īsti ziemīgajām “Arctic Lapland Rally” sacensībām.

Rallijs, kas risinās aiz Polārā loka, notika divu dienu garumā. Katrā no šīm dienām bija jāveic pa sešiem ātrumposmiem.

Vēl sacensību otrajā dienā Juha Salo, kurš startēja ar “Mitsubishi Lancer Evo IX” automašīnu, tehnisku problēmu dēļ atkrita uz otro vietu, tobrīd palaižot priekšā igauņu braucēju Karlu Krūdu. Tajā brīdī Salo līderim zaudēja 23 sekundes un vēl pirms noslēdzošā ātrumposma bija 2.5 sekundes aizmugurē. Taču jau tad Krūdam sākās problēmas ar “Citroen DS3 R5” motoru, kā rezultātā nācās piedzīvot sāpīgu izstāšanos no pirmās pozīcijas.

Tas Salo ļāva ne vien tikt pie uzvaras, bet izdarīt to ļoti pārliecinoši, jo finišā tuvākais sekotājs Joni Nikko viņam zaudēja 2 minūtes un 43 sekundes. Nikko sacīkšu noslēgums izvērtās ļoti veiksmīgs, jo pirms pēdējā ātrumposma viņš bija ceturtais, taču tad izstājās Krūda, bet viņam pašam izdevās apsteigt Jussi Vainionpā, kuram galu galā trešā vieta.

Jāpiemin, ka Krūda ar “Citroen DS3 R5” sacīkstēs startēja pirmo reizi. Lapzemes rallijā piedalījās arī igaunis Rolands Murakass, tomēr izstājoties jau trešajā ātrumposmā.

Lapzemes rallijā Salo uzvarēja jau piekto reizi karjerā.

Startējot ar igauņu komandas “MM Motorsport” sagatavotu “Ford Fiesta R5” mašīnu, sacīkstēs uz starta izgāja arī bijušais F1 pilots Heiki Kovalainens. Neierastajā sporta veidā viņam sākums labs, jo izcīnīta sestā vieta kopvērtējumā.

Lapzemes rallija rezultāti:

1. Juha Salo, 2:28:46.2
2. Joni Nikko, +2:43.0
3. Jussi Vainionpää, +2:58.9
4. Teemu Asunmaa, +3:13.4
5. Kristian Kiviniemi, +3:18.5
6. Heikki Kovalainen, +3:53.0
7. Kimmo Kurkela, +5:22.1
8. Michal Solowow, +7:03.0
9. Markku Viitanen, +9:08.9
10. Jarkko Hosike, +10:08.3

Visi rezultāti >>

Info un foto: finlandtimes.fi

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *