Bufjē: “Vācijas rallijā laba stenogramma būs vitāli svarīga”

Gaidāmajā pasaules rallija čempionāta posmā Vācijā viens no favorītiem uz pjedestālu un pat uzvaru ir francūzis Braiens Bufjē, kurš iekļauts “Hyundai” komandas sastāvā. Šī viņam būs debija WRC čempionātā rūpnīcas pilota lomā.

2013. gada Eiropas vicečempions pēdējās sezonās ik pa laikam redzēts WRC trasēs, bet īpašu atpazīstamību guva janvārī notikušajā Montekarlo rallijā, kad ar “M-Sport” sagatavotu “Ford Fiesta RS WRC” guva neticami augso otro vietu, turklāt cīnījās pat par uzvaru. Tagad viņam būs otra iespēja paspīdēt, šoreiz sev tik veiksmīgajos asfalta ātrumposmos startējot ar “Hyundai i20 WRC” automobili.

“Šī būs pirmā reize, kad piedalīšos pasaules čempionātā ar rūpnīcas komandu, tādēļ nevar nepateikt, ka esmu ļoti satraukts un pateicīgs par doto iespēju,” stāsta Bufjē. “Es nekad neesmu startējis Vācijas rallijā, taču pagājušajā gadā strādāju ar grants stenogrammu, tāpēc zinu, ko varu sagaidīt no ātrumposmiem. Vācijas ātrumposmus nevar iemācīties no galvas, tādēļ trases pierakstīšana būs izšķirošā. Laba stenogramma būs ļoti svarīga šīm sacensībām.”

Bufjē jau pērn bija viens no “Hyundai” testpilotiem un šogad, pēc neliela pārtraukuma, atkal tika atjaunots amatā. Vasaras sākumā viņš ar “Hyundai i20 WRC” Francijas čempionāta posmā “Rallye Antibes – Côte d’Azur” atnesa šai mašīnai pirmo uzvaru, tomēr kopš tā laika veikts daudz aktīvu testu uz asfalta.

“Kopš maijā izcīnītās uzvaras “Rallye Antibes” sacensībās, modelis uz asfalta ir krietni uzlabots – to varēja just testos, ko veicām pirms Vācijas rallija,” atzīst Bufjē. “Darīsim visu, lai iegūtu labu rezultātu un palīdzētu tālāk attīstīt šo auto.”

Bufjē komandas biedri Vācijas rallijā būs Tjerī Noivils un Danijs Sordo, kuri arī pazīstami kā labi asfalta speciālisti.

Info: wrc.com / crash.net
Foto: wrc.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *