Marko Martins ar Makreja auto startēs šova sacīkstēs Lielbritānijā

Slavenais igauņu rallija veterāns Marko Martins drīzumā sēdīsies pie Kolina Makreja bijušās automašīnas stūres, lai piedalītos Lielbritānijas vadošajā rallija šovā “Rallyday”.

Marko Martins WRC startēja no 2000. līdz 2005. gadam, pārstāvot “Subaru”, “Ford” un “Peugeot” rūpnīcu komandas, un uzvarēja piecos posmos. Labāko sezonu igaunis aizvadīja 2004. gadā, kad guva trešo vietu kopvērtējumā.

“Rallyday” šovā Martins sēdīsies pie “Subaru Impreza WRC” stūres, ar ko savulaik braucis leģendārais Makrejs, lai startētu šova ietvaros notiekošajās sacensībās, kā arī pārstāvēs Ričarda Bērnsa fondu.

“Tas man būs kaut kas jauns,” atzīst Marko Martins. “Es nekad neesmu piedalījies šajā pasākumā, taču esmu daudz par to lasījis. Jauki, ka varēšu atbraukt un piedalīties tajā pats. Man joprojām pietrūkst tā pūļa un atmosfēras, kas bija pirms 10-15 gadiem. Būs aizraujoši braukt ar vienu no Makreja vecajām mašīnām, turklāt tā būs laba pieredze. Es zinu, ka vecie “Impreza” un “Legacy” modeļi ir īpaši – katram rallija fanam ir atmiņas par tiem. Vienmēr ir patīkami vienkopus redzēt daudzas vēsturiskās mašīnas, ko ikdienā neizdodas ieraudzīt. To skaņa vien jau ir īpaša.”

Citi pazīstami braucēji, kas apstiprinājuši dalību šovā, ir 1979. gada pasaules čempions Bjorns Valdegards un somu rallija leģenda Marku Alens. Tāpat “Rallyday” piedalīsies Harijs Toivonens, kura brālis Henrijs 1986. gadā gāja bojā pasaules rallija čempionātā. Viņš kāps “MG Metro 6R4” automašīnā, atzīmējot 30 gadus kopš tās debijas pasaules čempionātā.

Info: wrc.com
Foto: wrc.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *