Tomijs Makinens radījis jaunu WRC automobili

Aizvadītās nedēļas nogalē pirmo reizi publiski tika atrādīts jauns rallija automobilis “Toyota GT86 WRC”, kas slepus ticis būvēts četrkārtējā pasaules čempiona Tomija Makinena darbnīcā.

Šim auto nav nekāda sakara ar “Toyota Motorsport” fabrikā Ķelnē tapušo “Toyota GT86 CS-R3” modeli, kas ir pasaulē pirmā R3 klases rallija mašīna ar aizmugurējo piedziņu. Šis auto pirmo reizi publikai tiks atrādīts nākamajā pasaules čempionāta posmā Vācijā.

Tāpat “Toyota Motorsport” ir uzbūvējusi “Yaris WRC” modeli, ar ko veic regulārus testus, savukārt “Tommi Makinen Racing” darbnīcā Somijā pa to laiku izgatavots GT86 WRC pilnpiedziņas automobilis. Somijas rallija ietvaros septītajā ātrumposmā ar to tika veikti pirmie publiskie testi, mašīnu pilotēja Tomijs Makinens, bet blakus sēdēja pats “Toyota” kompānijas prezidents Akio Toijoda.

Tieši Toijoda bijis iniciators šim projektam un lūdzis Makinenu izgatavot WRC mašīnu, lai pierādītu, ka ir nepieciešams atjaunot rūpnīcas rallija komandu, vēl labāku ielas mašīnu izgatavošanas vārdā.

“Būdams galvenais “Toyota” cilvēks, vēlos turpināt šo leģendu,” stāsta Toijoda. “Tomēr “Toyota” ir liela kompānija un prezidentu neviens tāpat vien neklausās. Tāpēc man vajag visiem pierādīt, ka “Toyota” ir vajadzīgs rallijs, lai izgatavotu arvien labākas automašīnas. Gada sākumā Japānā tikos ar Tomiju. Viņš uzaicināja mani uz WRC posmu un ieteica, ka man vajadzētu izbraukt ātrumposmos, kas ved pa dažādiem interesantiem ceļiem. Es viņam palūdzu izgatavot man mašīnu.”

Šobrīd nav sīkākas informācijas par to, ar kādu modeli un vai vispār “Toyota” atgriezīsies pasaules čempionātā, tomēr ir acīm redzams, ka kustība notiek un tas vieš pamatotas cerības.

Info: wrc.com
Foto: wrc.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *