Reinis Nitišs līderpozīcijā pēc Pasaules RX Norvēģijas posma pirmās sacensību dienas

Vakar Norvēģijas pilsētā Hellā (Hell) sākās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) trešais posms, kurā startē arī latvietis Reinis Nitišs. Nitišs, kurš Pasaules RX kopvērtējumā šobrīd ieņem ceturto vietu, sacensību pirmajā dienā veica divus kvalifikācijas braucienus. Pirmajā no tiem Nitišs uzrādīja absolūti ātrāko laiku, savukārt otrajā – otru ātrāko, šie rezultāti pēc pirmās sacensību dienas ļauj viņam ierindoties sacensību līderpozīcijā.

Treniņbraucienos startēja 34 Supercar klases dalībnieki, un jau ar pirmajiem veiktajiem apļiem lielisku tempu parādīja Reinis Nitišs, kurš pēc treniņbraucienu pirmās daļas uzrādīja ātrāko laiku. Lai gan turpinājumā Nitišu apsteidza vairāki braucēji, parādītais ātrums joprojām bija pietiekams, lai gan Nitišs, gan viņa Olsbergs MSE komandas biedrs Andreas Bakeruds (Andreas Bakkerud) spētu ierindoties starp sešiem ātrākajiem braucējiem.

“Pirmā treniņbraucienu sesija izdevās labi – bija labs ritms, un arī mašīna klausīja ļoti labi. Otrajā sesijā pieļāvu vairākas kļūdas, tādējādi apļa laiku vairs neizdevās uzlabot, līdz ar to zaudēju dažas pozīcijas. Labi, ka abas Olsbergs MSE mašīnas ir starp līderiem, jo cīņa par čempionāta punktiem sāksies tikai tagad,” pirms starta atzina Reinis Nitišs.

Pirmajā kvalifikācijas braucienā Reinis startēja kopā ar zviedru autosportisti Ramonu Karlsoni (Ramona Karlsson) un trim norvēģiem – Steinu Egilu Jensenu (Stein Egil Jenssen), Oli Habjorgu (Ole Habjorg) un Oli-Kristianu Notveitu (Ole-Kristian Nottveit). Nitišs startēja no trešās pozīcijas un jau pēc pirmā apļa izvirzījās brauciena vadībā. Brauciena laikā latvietis pārliecinoši atrāvās no konkurentiem un iekrāja drošu pārsvaru, lai pēdējā apļa sākumā dotos Joker aplī. Finišā Reinis Nitišs ne tikai izcīnīja uzvaru savā braucienā, bet arī visa kvalifikācijas brauciena kopvērtējumā uzrādīja absolūti ātrāko laiku, tādējādi iegūstot 50 punktus.

“Konkurenti šeit ir ļoti spēcīgi, tāpēc gandarījums par šādu rezultātu ir milzīgs! Olsbergs MSE komanda ir sagatavojusi ļoti labu mašīna, tikai man pašam jāizlabo dažas kļūdas trasē, it īpaši Joker aplī. Ja nekļūdīšos citur, tad varēšu braukt vēl ātrāk,” apņēmīgs uzturēt uzņemto tempu ir Reinis Nitišs.

Otrajā braucienā Reinis Nitišs startēja kopā ar pirmā kvalifikācijas brauciena ātrākajiem braucējiem – Tomasu Heikinenu, Timiju Hansenu (Timmy Hansen), Liamu Doranu (Liam Doran) un Žeromu Grosē-Žaninu (Jerome Grosset-Janin). Braucienu Reinis sāka no otrās starta pozīcijas un brauciena sākumā spēja izvirzīties līderpozīcijās. Nitišs atradās drošā brauciena vadībā, tomēr līdz pat pēdējam aplim nebija iekrājis pietiekamu pārsvaru un pēc došanās Joker aplī, zaudēja vienu pozīciju, finišu sasniedzot otrais, 0,505 sekundes aiz Liama Dorana. Arī kopvērtējumā, Reiņa Nitiša uzrādītais laiks bija otrais ātrākais, kas autosportistam deva 45 punktus.

Pēc Pasaules RX Norvēģijas posma pirmās dienas Reinis Nitišs ar 95 punktiem atrodas sacensību līderpozīcijā. Piecus punktus no Nitiša atpaliek Liams Dorans, par 11 punktiem mazāk ir Tomasam Heikinenam.

Super 1600 pusfinālbraucieni notiks svētdien 16:15, savukārt Super Car finālbraucieni sāksies 17:30.

Pasaules RX trešā posma galvenos notikumus tiešraidē ar komentāriem latviešu valodā varēs vērot arī kanālā Viasat Sport Baltic. Translācijas sākums svētdien, 15. jūnijā, plkst. 16:30. Tiešraidē sacensību finālbraucienus plānots pārraidīt arī Pasaules RX oficiālajā interneta mājas lapā www.rallycrossrx.com.

Info: RA Events
Foto: Qnigan.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *