Ostbergs cer iesaistīties cīņā par uzvaru, Mīke mērķē uz pjedestālu

“Citroen” komandas vadošais pilots Madss Ostbergs uzskata, ka spēs pabraukt ātri WRC sezonas sestajā posmā Sardīnijā, tādēļ cer iesaistīties cīņā ar līderiem. Tikmēr viņa komandas biedrs Kriss Mīke cer atkārtot Argentīnas rallijā sasniegto un kāpt uz pjedestāla.

Iepriekšējā pasaules čempionāta posmā Argentīnā Ostbergs piedzīvoja smagus brīžus, jau pirmajā piektdienas ātrumposmā piedzīvojot avāriju, bet vēlāk bija spiests izstāties pret stūres ratu atsistā pirksta dēļ. Sardīnijas rallijā norvēģim ir laba pieredze, jo šajā sacensībās viņš startējis ik reizi kopš 2007. gada. Ceturtā vieta 2012. gadā ir viņa labākais sasniegums šajā posmā.

“Šajā rallijā man parasti klājies diezgan labi un saglabājušās labas atmiņas,” stāsta Ostbergs. “Ceļi ir ļoti tehniski un saķeres līmenis ātrumposmos ļoti atšķiras. Ļoti svarīga ir precīza stenogramma. Tāpat nepieciešams prast pielāgot tempu, atkarībā no apstākļiem trasē.”

Trases pierakstīšanas laikā Ostbergs esot spējis atrast labu regulējumu savai “Citroen DS3 WRC” automašīnai.

“Mēs atradām risinājumus, kas mums ļaus būt vēl spējīgākiem konkurēt uz šāda veida seguma,” viņš stāsta. “Domāju, ka Sardīnijā spēšu būt ātrs, turklāt man šeit ir visai liela pieredze. Tādēļ jau uzreiz pēc starta mēģināšu braukt ātrāk un noturēties starp līderiem. Mērķis, kā vienmēr, ir pjedestāls, taču ceru uz cīņu ar līderiem.”

“Citroen” komanda uzvaras nav guvusi kopš pagājušā gada Vācijas rallija, taču “DS3 WRC” modelim Sardīnijā ir divas uzvaras – 2011. gadā pirmais finišēja Sebastjans Lēbs, bet 2012. gadā arī Miko Hirvonens. Lai uzlabotu izredzes pārspēt “Volkswagen” vienību, “Citroen” piloti Madss Ostbergs un Kriss Mīke pirms kāda laika šeit veica testus.

Ostbergs šogad guvis divus pjedestālus un kopvērtējumā ir ceturtais, bet Mīke, kurš arī uz pjedestāla kāpis divas reizes, sezonas vērtējumā ieņem sesto pozīciju. Argentīnas rallijā Mīke finišēja trešais un cer to atkārtot Sardīnijā.

“Šis ir tipisks Vidusjūras posms,” stāsta Mīke. “Ceļi ir šauri, ātri, slideni un daudzviet ir lieli akmeņi. Redzēsim, kādi būs ceļi, pa kuriem vēl neesam braukuši. Savā ziņā, šis būs jauns rallijs. Argentīnas rallijā pirmajā dienā spējām konkurēt un es ceru, ka mums pietiks ātruma arī Sardīnijā. Ceru pēc tam uz pozitīvas nots doties uz Polijas ralliju, lai sezonas otrajā daļā, posmos, ko pārzinu labāk, varētu startēt ar pilnu pārliecību.”

Trešo no četriem šogad plānotajiem WRC posmiem Sardīnijā aizvadīs trešais “Citroen” pilots Halids Al Kasīmī. Zviedrijā un Portugālē viņš punktus neguva.

Foto: Nelson R. Inacio (ewrc.cz)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *