Berķis: “Varam pabraukt vēl nedaudz ātrāk”

Rallijsprinta “Kalnamuiža 2014” otrās vietas ieguvējs Jānis Berķis pēc finiša atzina, ka nākošajās sacensībās mēģinās nostartēt vēl labāk, jo pastāv ātruma rezerve, ko var izmantot.

Jau vēstījām, ka Jāņa Berķa/Edgara Čeporjus ekipāža, kas sacensībās nebija piedalījusies kopš pagājušā gada augusta, svētdien notikušajā Latvijas rallijsprinta čempionāta otrajā posmā pēc cīņas astoņu ātrumposmu garumā tikai par 1 sekundi piekāpās uzvarētājiem Mārcim Ķenavam/Gatim Cimdiņam. Tiesa, ja ne tiesnešu piešķirtais piecu sekunžu sods par rotera aizķeršanu, tieši Berķis/Čeporjus varēja kļūt par uzvarētājiem.

“Viss bija labi,” portālam “4rati.lv” atzina Jānis Berķis, kurš pilotēja “Mitsubishi Lancer EVO VIII” sacīkšu auto. “Braucām pietiekami ātri un stabili, bet domāju, ka varam vēl nedaudz ātrāk. Žēl par sodu, kuru dabūjām rallija beigās, bet droši vien paši bijām vainīgi. Turpināsim gatavoties “Talsiem” un cerēsim, ka tur varēsim nostartēt jau nedaudz labāk!”

Nākošais starts “NJ Racing” komandas ekipāžai ieplānots šajā nedēļas nogalē, kad notiks Latvijas rallija čempionāta trešais posms “Talsi 2014”.

“Kalnamuižu uztvērām kā lielisku iespēju braukšanas sajūtu izbaudīšanai un kā “iebraukšanos” pirms “Talsiem”, jo kopš pagājušā gada Kurzemes rallija nebijām braukuši ar sporta auto,” stāsta ekipāžas stūrmanis Edgars Čeporjus. “Tāpat gribējās salīdzināt, kā izskatāmies uz Bergmaņu, Hermaņa, Vorobjova, Mēneša ekipāžu fona, un jāatzīst, ka izskatījāmies neslikti. Kaut arī gribējām izbaudīt braukšanas prieku, protams, rezultātus skatījāmies. Nebijām gaidījuši, ka spēkosimies par uzvaru ar Ķenava ekipāžu, kuram, kā zināms, šis bija pirmais rallijs ar pilnpiedziņas auto.

Sacensībās, kā jau minēts, uzvarēja Mārcis Ķenavs/Gatis Cimdiņš, kamēr aizvadītās sezonas “4WD Open” rallijsprinta čempioni Edijs Bergamanis/Kārlis Bergmanis no uzvarētājiem atpalika 31 sekundi, ierindojoties trešajā vietā. Šo ekipāžu jau ceturtajā ātrumposmā piemeklēja problēmas ar bremzēm.

“Mārcis malacis, toties žēl par Bergmaņiem, kuriem bremžu defekts neļāva turpināt cīņu par uzvaru,” atzīst Čeporjus. “Sacensības bija labas, ceļi ātri un cīņa, protams, lieliska. Tomēr nedaudz žēl, ka nācās piekāpties dēļ piecu sekunžu soda. Īpaši žēl tādēļ, ka informācija par mūsu sodu, ko saņēmām ceturtajā ātrumposmā, parādījās tikai pārbraucienā pēc astotā ātrumposma. Tagad gatavojamies Talsu rallijam. Ceram uz skaistu laiku, lielisku sacensību un veiksmīgu finiša sasniegšanu.”

Foto: Dace Janova, www.4rati.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *