Austrālijas trešā diena, Mīkem avārija

Info: Inese Grīnberga, pēc wrc.com, sebastien-ogier.com
Foto: sebastien-ogier.com

Ekipāžas šodien veica 6 ātrumposmus, kur trīs no tiem – atkārtoti, tajā skaitā arī 49 km garo Nambuca ātrumposmu, kurš dažām ekipāžām bija īsts pārbaudījums, taču Krisam Mīkem tas izrādījās liktenīgs. Citroen komandas braucējs piedzīvoja avāriju, ar septiņiem kūleņiem noripojot no nogāzes ātrumposma divdesmitajā kilometrā. Mīke atzīst, ka ātrums, ar kuru avāriju piedzīvoja, neesot bijis liels: „Bija vienkārši. Ņēmām līkumu ar otro ātrumu, taču ātrums ar kādu tuvojāmies bija aptuveni 5-10km/h par daudz. Likās, ka varēsim turpināt, taču mašīna noslīdēja no ceļa. Tā gandrīz apstājās, taču, diemžēl, sāka ripot lejā no stāvās nogāzes. Tā bija ļoti lēna avārija, taču tik un tā – avārija tomēr paliek avārija. ”

Savukārt perfektu sniegumu arī Austrālijas rallija trešajā dienā demonstrē sacensību absolūtais līderis Sebastiens Ožjē, par 45,9 sekundēm atraujoties no tuvākā sekotāja Mikko Hirvonena. Ožjē atzīst, ka diena bijusi perfekta, taču rīt priekšā būs grūta diena, kur jāsaglabā fokuss un koncentrēšanās: „Mans mērķis rītdienai ir saglabāt savu ritmu un koncentrēšanos un izbaudīt katru ātrumposmu, jo ceļi šeit ir neticami skaisti!” Jāpiebilst, ka ekipāžai ir visas cerības iegūt čempionāta titulu jau šajā rallijā, ja tā sakrās nepieciešamo punktu skaitu. Volkswagen ekipāžas liktenis izšķirsies rītdienas ātrumposmos.

Otrajā vietā pagaidām stabili ir soms Mikko Hirvonens, kuram sestdienas pēcpusdienā izdevās starpību no tuvākā sekotāja Tjeri Nevila palielināt līdz pat 25, 5 sekundēm. Jaunais beļģu pilots atzīst, ka vēl joprojām labāk izvairās no liekiem riskiem, sestdien pirmo ātrumposmu apli veicot ļoti piesardzīgi, iepazīstot ceļus, taču dienas otrajā daļā tos pašus ātrumposmus braucot ātrāk un drošāk, jo tie jau ir zināmāki.

Pateicoties Mīkes avārijai, dienu kā ceturtais beidza soms Jari Matti Latvala. Jāatzīst, ka ekipāža dienas gaitā piedzīvoja neveiksmi garākajā dienas ātrumposmā – Nambuca, pārsitot riteni un tādējādi zaudējot 15 sekundes un ierindojoties sestajā vietā. Laimīgā kārtā ekipāžai tomēr izdevās atgūt zaudēto un atrauties par 23 sekundēm no piektajā vietā esošā Mikkelsena.

Pavisam nedaudz – tikai 2,5 sekundes šķir Mikkelsenu no Mads Ostberga, kurš šobrīd Austrālijas rallija kopvērtējumā ir 6. vietā. Septītajā vietā ir vēl viena Ford Fiesta RS ekipāža – Jevgenijs Novikovs, kurš savā pozīcijā ir diezgan stabili par 2min 34s atrāvies no astotajā vietā esošā austrālieša Natana Kvinna. Jāatzīst, ka arī no Ostberga Novikovu šķir vairāk kā 4 minūtes. Khalids Al Kassimi ar Citroen DS3 sestdienas vakarā finišēja kā devītais un pirmo desmitnieku noslēdz WRC2 līderis Abdulaziz Al Kuwari ar Ford Fiesta RRC.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *