Sardīnijā ir sācies Pasaules rallija čempionāta 6. posms

Info: Inese Grīnberga (wrc.com un autosport.com)
Foto: foxsports.com.au

Sardīnijā ir sācies Pasaules rallija čempionāta 6. posms, kurš norisinās Sardīnijā, Itālijā. Pēc neveiksmes Grieķijas rallijā, uz starta ir atgriezies arī jaunais čempionāta favorīts Sebastians Ožjē.

Pēc pirmās dienas francūzis ar Volkswagen Polo R ir izvirzījies kopvērtējuma vadībā: „Es ierados šeit motitvēts uzvarēt. Ir pagājuši divi ralliji, kopš neesmu uzvarējis, un es gribu sajut uzvaras garšu atkal. Tikai daļa no rallija ir pabeigta, tapēc mums jādara viss, lai pabeigtu darbu rīt.”

Par pirmo vietu cīņa nebūt nebija tik spraiga, kā par otro. Mikko Hirvonens, Mads Ostbergs, Thierry Neuville un Dani Sordo visas dienas garumā aizvadīja diezgn spraigu cīņu, taču dienas beigās Hirvonenam par aptuveni trīs sekundēm izdevās atrauties no Thierry Neuville.

Trešajā vietā esošais Neuville ar savu sniegumu pārsteidza, starp Mikko esošo 20 sekunžu starpību samazinot līdz 3,1 sekundei : „Viss izdevās lieliski, izņemot mazu sagriešanos šorīt. Es ceru, ka mēs tā arī rīt turpināsim. Es būtu laimīgs ar trešo vietu, tomēr man jau ir divas trešās vietas, tapēc otrā vieta būtu jauki. Mēs par to parunāsim un sagatavosim plānu.”

Sordo ir ierindojies ceturtajā vietā gandrīz 30 sekundes aiz Neuville: „Šī diena bija OK. Nekad nav pietiekami labi, jo vienmēr gribas vairāk. Šo ralliju nebraucu pagājušajā gadā, līdz ar to šī pārējiem tā ir priekšrocība. Bet rīt mēs noteikti cīnīsimies par pjedestālu.”

Kvartetā, kas cīnījās par otro vietu, pamatīgi zaudēja norvēģis Mads Ostbergs, kurš pārsvarā lielāko dienas daļu turējās trešajā vietā, tomēr dienas pēdējā ātrumposmā izstājās dēļ kūleņa. Dēļ norvēģa izstāšanās, piektajā vietā pakāpās Jari Matti Latvala. Sportistam diena iesākās pavisam neveiksmīgi, zaudējot 2minūtes dēļ pamatīgi sabojātas riepas. Sestais ir Andreas Mikkelsens, kam seko Martins Prokops un Michal Kosciuszko. Diemžēl pamatīgu kūleni šajā rallijā piedzīvoja Novikovs, kas mašīnas bojājumu dēļ ralliju atsākt nevarēs.

Rallijs turpinās sestdienas rītā plkst. 7:00, kur sportisti divas reizes veiks četrus ātrumposmus, kas kopā veido 157,38 km. Rallija finišs būs skaistajā kūrortpilsētā Olbijā.

Rallija kopvērtējums pēc pirmās dienas:

Pos Driver Team/Car Time/Gap

1. Sebastien Ogier VW 1h40m47.3s

2. Mikko Hirvonen Citroen + 46.6s

3. Thierry Neuville M-Sport Ford + 49.7s

4. Dani Sordo Citroen + 1m19.4s

5. Jari-Matti Latvala VW + 1m44.0s

6. Andreas Mikkelsen VW + 1m55.4s

7. Martin Prokop Czech Ford + 4m50.4s

8. Michal Kosciuszko Lotos Ford + 6m25.6s

9. Elfyn Evans M-Sport Ford + 6m34.5s

10. Robert Kubica PH Citroen + 8m35.3s*

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *